Güneş: “Hedefimiz her maçı kazanmak"

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Yunanistan ve Özbekistan maçlarını kazanmak istiyoruz. Hedefimiz her maçı kazanmak" ifadelerini kullandı.

SPOR 30.05.2019, 10:35 30.05.2019, 10:41
Güneş: “Hedefimiz her maçı kazanmak"

Mili Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya’da yapılan Milli Takım kampında basın mensuplarına konuştu. Güneş “Yunanistan ve Özbekistan maçlarını kazanmak istiyoruz. Hedefimiz her maçı kazanmak “diyerek bugün Konya’da yapılacak Yunanistan maçı için ümitvar konuştu.

“O ZAMAN GRUP BİRİNCİSİ OLURUZ”

 Avrupa Şampiyonası elemlerinde Fransa ve İzlanda ile karşılaşılacağını hatırlatan Güneş, Fransa Milli Takımı için şu değerlendirmeleri yaptı:

"Biz Dünya Kupası'nda üçüncü olduk. O günden bugüne mesafe alındığını düşünmüyorum. Fransa hem dünya birincisi hem de kadrosu o yükü taşıyacak disiplinde ve heyecanlı. Avrupa'da en çok üreten ülkelerden biri Fransa. Bu başarıyı tesadüfen almıyor. Dünya Kupası'nda birinci olan takımla oynayacağız. Bu tespittir, teslimiyet değildir. Fransa karşısına çıkıp, savunma ve hücum yapacağız. Her şeyi yapacağız. Oyun felsefemizde hücum da savunma da olacak. Arzumuz Fransa'yı yenmek. Olmadı berabere kalmak. Mağlup olmak için çıkmayacağız. Öyle bir hedef kimin olur? Çocuğa söyleseniz, kaybetmeyi sevmez. Gücümüzü görme şansımız olacak. Tek şanssızlığımız, Fransa maçından bir gün sonra yenilenme yapacağız ve ardından İzlanda'ya gideceğiz. İki takımla üst üste biz oynayacağız. Diğerlerinde araya zaman giriyor. Ben takımın taşıyacağını düşünüyorum. Öncelikle hedefimiz Fransa maçı. Şu anda İzlanda aklımızda yok. O maç daha farklı olacak. İzlanda'ya kaybettiğimiz birçok maçta bizi fizik olarak ezdiler. Uzun topta ezdiler. İkili boğuşmada oyun boyunca ezdiler. Fransa maçında ofansif ve defansif düşüncemizi uygulamaya çalışacağız. Yarın karşılaşacağımız Yunanistan'la benzer özellikleri var. Tabii Fransa çok üst seviyede. Daha önce Konya'da yine o heyecan, o duyguyla Hollanda ve İzlanda'yı yendik. Bu anlamda Konya bizim için iyi bir kent. Bu maçtaki heyecan ve coşku, sahadaki oyuncuların sinerjisiyle birleşirse, düşündüğümüz sonucu alırız. Bu hem puan hem de moral için iyi olur. Bu maçı kazansak da kaybetsek de İzlanda maçı çok önemli. Grupta en güçlü takım Fransa olduğuna göre, bizim ilk hedefimiz İzlanda'yı bertaraf etmek. Fransa'yı yener veya berabere kalır, İzlanda'yı yenersek, o zaman grup birincisi oluruz."

“HERKES MİLLİ RUHLA, HEYECANLA, YÜZDE YÜZÜNÜ VERMELİ”

Bugün oynanacak Yunanistan maçı hakkında konuşan Güneş, maçın sıcak bir havada oynanacağına vurgu yaparak, "Takımın elinden gelenin en iyisini yapacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Bu takımın hedefi, vizyonu var. Bunun için çalışmalı. Yarın da herkes milli ruhla, heyecanla, yüzde yüzünü vermeli. Bunu bekliyorum. İzleyenlerin keyif alacağı maç olması için yarın sahada olacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)