Granada'nın bütçesi Messi'nin maaşı kadar bile değil!

İspanya'da La Liga'nın yeni lideri olan Soldado'nun takımı Granada herkes tarafından konuşulmaya başlandı.

SPOR 29.10.2019, 13:40 29.10.2019, 13:48
Granada'nın bütçesi Messi'nin maaşı kadar bile değil!

Futbol tarihi eşine az rastlanacak bir ana tanıklık ediyor. Barcelona'yı 2-0 yenilgiye uğrattıkları zaman futbol dünyasının ana fikri La Liga'nın yeni takımı Granada'nın seriye iyi bir şekilde devam etmeyeceği idi. Dünyanın en iyi liglerinden olan La Liga'da 10. hafta sona erdiğinde Granada karşılaşma çokluığuyla zirvede yerini aldı. Barcelona'yı geride bırakarak liderliğin sahibi olan Granada takımının toplam maaş bütçesi Messi'nin maaşı kadar bile değil. Ama görüldüğü üzere futbolda para herşey değil...

granada club ile ilgili görsel sonucu

Granada'nın takımının kısıtlamalardan dolayı yalnızca 35.6 milyon Euro bütçesi var. Barcelona futbolcularına yıllık toplam 671 milyon, Real Madrid ise 641 milyon Euro maaş ödemesi yapıyor.

Bir takım yorumcular hâlâ Granada'nın 10 haftalık mucizesinin sona ereceğini düşünürkeni, bazıları ise bu peri masalının devam edeceğini düşünüyor. Futbol taraihinde yalnızca bir kez liderlik yaşayan (1973-74 sezonu) Granada, 46 yıl aradan sonra yeniden gündemde yer aldı.

granada club ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz yıl bir alt ligi ikinci sırada tamamlayan takım, genç ve deneyimli oyuncuların iyi bir karması haline geldi. Fenerbahçe'de de forma giyen 34 yaşındaki Roberto Soldado 9 karşılaşmada yer alırken, bir başka eski Fenerbahçeli oyuncu İsmail Köybaşı ise forma şansı bulamazken, tüm karşılaşmalarda yedek kulübesinde yer aldı. 

Granada'nın Çinli sahibi Jiang Lizhang, kulübü Sportif Direktör Antonio Fernandez'e çalıştırması için teslim etti. Fernandez de 39 yaşındaki genç Diego Martinez'e görev verdi.  Martinez, Unai Emery gibi isimlerin yardımcılıklarını yaptıktan sonra ilk defa teknik adamlık görevi yapıyor.  

diego martinez granada ile ilgili görsel sonucu

İspanya basınına göre Granada'nın başarısındaki en büyük etki  soyunma odasındaki birlik ve beraberliğin sağlanması.  Oyuncuların film yıldızları gibi görüldüğü bir dönemde, eski değerlere tutunan futbolculardan birinin sorunu tüm takımın sorunu olarak görülüyor. Tüm yemekler birlikte yeniyor. Oyuna kim girerse girsin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)