Göztepe yeni stadına kavuşuyor!

Süper Lig'de mücadele etmekten olan Göztepe kulüp başkanı Mehmet Sepil, ligin 19. haftasında oynanacak olan Beşiktaş karşılaşmasının yeni statları olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merezi'nde oynamak istediklerini belirtti.

SPOR 22.10.2019, 12:44
Göztepe yeni stadına kavuşuyor!

Göztepe kulüp başkanı Mehmet Serpil, inşaat çalışmaları devam etmekte olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde yapmış olduğu açıklamada, kulüp olarak stadı 95 yıldır istediklerini belirterek, "hayal olarak" kabul edilen projeninin bitmesine çok az kaldığını açıkladı.

Stadın kulüp ve taraftarlar için çok önemli olduğunun altını çizen Serpil, şu açıklamaları yaptı: 

"Tüm Göztepe camiası için hep bir şeyimiz noksandı. Eviniz yok. Onun için 'Evimize dönüyoruz' diyoruz. Artık bitiyor. İnşaatta tabii ki her zaman sürpriz oluyor ama şu an gözüktüğü kadarıyla ikinci yarının ilk maçını stadımızda oynayacağız. Dolayısıyla stadımızın açılışını, ikinci yarıda yapabileceğimizi görüyoruz. Sepil, o karşılaşmada seyirciyle oturacağını aktararak, "Çünkü benim için locada seyredilecek bir maç değil. Seyirciyle beraber olacağım. Stada bakarsanız zaten, statla tribünler çok yakın. İlişki muazzam. Yani burada oynayacak takımlar, karşılarında çok zevkli, seyircisiyle ve camiasıyla bütünleşen bir takım görecek"

"İzmir deyince insanların aklına buradaki yaşam merkezi gelecek"

"Burası haftanın 7 günü kullanılacak bir yer haline getirilecek. Burayla ilgili çok ciddi projelerimiz var ama şunu söyleyeyim, bizim neslimiz mesela İzmir deyince aklına ne gelirdi? İzmir’in saat kulesi gelirdi. Şimdi ileride ben şunu garanti ediyorum, İzmir deyince insanların aklına buradaki yaşam merkezi gelecek. Yani o kadar bir cazibe alanı haline geleceğine inanıyorum, tabii bunlar da zaman içinde olacak."

Mehmet Sepil, ABD'nin yanı sıra İngiltere ve Almanya'daki ayakta karşılaşmayı takip etme heyecanının stattaki atmosferi büyük oranda değiştirdiğinin atınız çizerek, Türkiye'de de bunu sağlamak için 6222 sayılı kanunda değişiklik yapıldığını vurguladı.

Bunun için çok uğraştığını belirten Sepil "Onun da talimatıyla bunu yapmak mümkün oldu. Şimdi bildiğimiz Galatasaray, birçok seyircisine güvenen kale arkasındaki kapasitesini artırınca dolduracağına inanan takımlar da bu konuda müracaatlarını yapıyor. Tabii bu hemen otomatik uygulanmıyor. Şu an kanun çıktı. Biz bununla ilgili müracaatlarımızı yaptık, umarım ki stadın açılmasına bunu yetiştirebileceğiz. Dolayısıyla esasında bu kanun şunu diyor; herkesi ayağa kaldırırız locadakiler de dahil stadın kapasitesini iki katına çıkartır
 

Yorumlar (0)