Göztepe ligde kaldı, eski şampiyon küme düştü!

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında kümede kalma mücadelesi veren Bursaspor ile Göztepe'nin maçları nefes kesti. Bursaspor, Yeni Malatya'yı 2-1 yendi. Göztepe de Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Bu sonuçlarla Bursaspor bir alt lige düşmüş oldu.

SPOR 26.05.2019, 21:26 26.05.2019, 22:50
Göztepe ligde kaldı, eski şampiyon küme düştü!

Spor Toto Süper Lig'in son haftası kıran kırana geçti. Göztepe ile Bursaspor kümede kalma mücadelesi verdi.

Göztepe, son hafta maçında Ankaragücü'nü konuk etti. Alparslan'ın 14. dakikadaki golüyle Göztepe 1-0 öne geçti.

74. dakikada Pazdan'ın filelere gönderdiği top skoru 1-1'e getirdi.

84. dakikada Deniz Kadah'ın penaltı golüyle yeniden öne geçen Göztepe skoru korudu ve bu sezon 38 puan toplayarak Süper Lig'de kalmayı başardı.

BURSASPOR'A ÜÇ PUAN YETMEDİ

Bursaspor, Yeni Malatyaspor deplasmanına çıktı. 4. dakikada Issam Chebake'nin kendi kalesine attığı golle Bursaspor 1-0 öne geçti.

20. dakikada Umut Nayir'in golü farkı ikiye yükseltti: 0-2. Mustafa Akbaş'ın 35. dakikada Umut Nayir ile girdiği ikili mücadeledeki sert hareketi sonrasında hakem Akbaş'a kırmızı kartını çıkardı ve Yeni Malatyaspor 10 kişi kaldı.

İKİ KIRMIZI KART ÇIKTI

Dakikalar 61'i gösterirken Kamara'nın boş kaleye attığı gol farkı bire indirdi: 1-2.

86. dakikada Diafra Sakho kırmızı kart görünce Bursaspor da 10 kişi kaldı.

Bursaspor, rakibini 2-1 yenmesine rağmen, Göztepe'nin de kazanmasıyla küme düştü. Bursaspor bu sezon ligde 37 puan topladı.

MESUT BAKKAL İSTİFA ETTİ

Bursaspor'da teknik direktör Mesut Bakkal istifa ettiğini açıkladı.

Tecrübeli teknik adam şunları söyledi:

"Benim Bursaspor küme düşünce mazeret uyduracak hiçbir şeyim yok. Geldiğim son 7 haftalık periyot. Bizim de bunda payımız var, 2 galibiyetimiz, 3 beraberliğimiz var. İçerideki Göztepe ve Akhisar maçları bizi sekteye uğrattı. O kayıpların en az birini bekliyorduk."

"ÖZÜR DİLİYORUM"



"Çok büyük umutlarla faydalı olmaya gittim. Son ana kadar böyle gideceği belliydi. Payım kadar camiadan özür dilerim, fazlasını yapmam gerekirdi. 17 yıldır ligde çalışan teknik adam olarak 6-7 haftada Bursa maceram bitti, buna üzülüyorum ben."

"6-7 HAFTADA YAŞADIKLARIM BENDE KALACAK"



"6-7 haftada yaşadıklarım hep bende kalacak. Camia büyük camia, başkan inanılmaz bir başkan. Nasıl olur derseniz bundan sonra, üzgünüm. Bu camiayı lige bırakma adına hevesliydim ama içerideki maçlarda kaybedilen puanlar bizi sekteye uğrattı. Fazla konuşmak bazı şeyleri geri getirmeyecek. Bu işte ne kadar suçum varsa, ne kadar kabahatliysek o kadar üzgünüm. Ben bunun içinden 6-7 hafta diye sıyrılamam, sıyrılmam da yanlış olur. Ama camiada yaşadıklarım hep içimde kalacak."

Ligde küme düşen diğer takım da Erzurumspor oldu.

Kayserispor'u deplsamanda 2-0 mağlup etmesine rağmen Erzurumspor, 35 puanla 17. sırada yer alarak bir alt lige düştü.

Yorumlar (0)