Gözler, tenisin 1 numarasında: Men edilebilir

İngiltere Spor Bakanı Huddleston, dünyanın 1 numarası Rus Tenisçi Daniil Medvedev’in Putin’e karşı olduğu hakkında taahhüt vermemesi halinde Wimbledon’dan men edileceğini açıkladı.

SPOR 16.03.2022, 10:53
Gözler, tenisin 1 numarasında: Men edilebilir

İngiltere Spor Bakanı Nigel Huddleston, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından kariyeri bitme noktasına gelen Daniil Medvedev hakkında konuştu. 27 Haziran 2022’de İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak olan Wimbledon Tenis Turnuvası’nda dünyanın en iyilerinin yarışması beklenirken şu anda küreselde bir numara olan Rus Tenisçi Daniil Medvedev’den taahhüt istedi. Medvedev’in Putin’i desteklemediğine dair güvence vermediği takdirde Wimbledon’dan men edilecek olan Huddleston’un bir an önce konuşması bekleniyor.



“Rus bayrağını dalgalandıran kimse oynamamalı”

İngiltere’nin ünlü tenis kulüpleri ve organizasyon komitesi ile iletişim halinde olduklarını dile getiren Medvedev, Grand Slam’da Rus bayrağını dalgalandıran kimsenin Wimbledon’da oynamaması gerektiğini ifade etti ve şunları dile getirdi: “Yalnız tenis değil pek çok spor dalının organizasyon komitesi ve federasyon başkanlarıyla bu konuyu görüşüyoruz. Rus sporculara karşı tepkilerin ne olması gerektiğini konuşuyoruz. Ancak tepkiler, öteye geçmeli. Vladimir Putin’i desteklemediklerine dair güvence vermeleri gerekiyor.”



“İzin verildiği sürece sporumu icra edeceğim”

Tek erkekler dünya sıralamasında zirvede yer alan Rus Tenisçi, 10 Mart 2022 tarihinde bir konuşma yaptı. Turnuvalarda oynamaması ve kariyeri konusunda endişelerini dile getiren Medvedev, “Bu konuyu konuşmak çok zor. Ben, sporumu icra etmek istiyorum. Hem farklı ülkelerdeki turnuvalarda oynamak hem de tenisi kendi ülkemde temsil etmek istiyorum. Ama buna ne kadar izin verilir bilmiyorum. İzin verildiği müddetçe oynamaya devam edeceğim.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)