Gözler ezeli rakipler Ankaragücü-Gençlerbirliği'nde!

Süper Lig'in 6. haftasında bir diğer derbi ise Ankaragücü-Gençlerbirliği arasında oynanacak.

SPOR 27.09.2019, 14:24 27.09.2019, 17:08
Gözler ezeli rakipler Ankaragücü-Gençlerbirliği'nde!

Cemil Usta Sezonu 6. haftasında pazar günü saat 16.30'da Ankaragücü, Gençlerbirliği karşı karşıya geliyor. Eryaman Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk olacak.

Maç öncesi açıklamada bulunan Gençlerbirliği'nin eski oyuncusu Ante Kulusic, "Gençlerbirliği'ne karşı duygusal bağım var. Tabii ki benim için çok duygu yüklü bir maç olacak. Türkiye'ye geldiğimde Gençlerbirliği'nde oyunculuğa başladım. Orada kariyer yaptım. Oradaki insanları ve kulübü seviyorum. Oraya tabii ki duygusal bir bağım var. Fakat biz maçı kazanmak için tüm hazırlıkları yaptık. Üç puanı almak için mücadele edeceğiz" dedi.

Lige bizden daha iyi bir başlangıç yaptılar 

Gençlerbirliği oyuncusu Giovanni Sio ise, "Ankaragücü iyi bir ekip. Lige bizden daha iyi bir başlangıç yaptılar. Maça çıkarken bunun önemi var. Aynı zamanda şehrin iki takımının derbisi. İki takım için de önemli bir maç. Bizim kadar onların da maçı kazanmak isteyeceklerine eminim. Her iki takımda seyircisini mutlu etmeye çalışacaktır." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Gençlerbirliği ile oynadığı 11 karşılaşmanın sadece 1 tanesinde galibiyet elde edebilen sarı-lacivertli takım bu başarısını 2009-2010 yılında oynadığı maçta elde etti. Gençlerbirliği ise Ankaragücü'nü 7 kez mağlup etti. Diğer 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sezona üç maçlık yenilmezlik serisi ile başlayan sarı-lacivertli takım, son iki maçtır ligde puan alamadı.

Gençlerbirliği ise Süper Lig'de Kayserispor ile beraber en fazla gol yiyen iki takım oldu.

Süper Lig'in 5. haftasında Ankaragücü, Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken karşılaşma sonucunda Ankaragücü 2-1 skorluk bir yenilgi ile sahadan ayrıldı. Gençlerbirliği ise Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Son derbi 2012'de

Bu iki takım Süper Lig'de ilk kez 1959-1960 yılında sahaya çıktılar. Maçın kazanan tarafı 4-2'lik skorla sarı-lacivertli takım oldu. 

Ankaragücü toplamda 49, kırmızı-siyahlı takım ise 40 yıl ligde mücadele etti.

Başlarda iki takım arasında bir rekabet söz konusu değilken, 1980 yılından itibaren rekabet iyice kızışmaya başladı. 1977-1978 yıllarında sarı-lacivertli takım ligden düşünce Ankara şehrini ilk defa temsil eden bir takım kalmadı. 1980-1981 senesi sonunda Darbe Hükümeti Ankara'yı 1.Lig'de temsil eden takım olmamasına dikkat çekerek o senenin Türkiye Kupası şampiyonu olan Ankaragücünü 1. Lig'e yükseltti. Gençlerbirliği bu karardan rahatsız olan takımların başında geliyordu.

İkili en son 22 Ocak 2012 tarihinde Ankaragücü küme düşmeden önce karşı karşıya geldiler. Karşılaşma 20. dakikada Hurşut Meriç'in golü ile 1-0 biterken kazanan taraf Gençlerbirliği oldu. Bu tarihten sonra Ankaragücü-Gençlerbirliği derbisi olmadı.

Yorumlar (0)