Golbol Kadın Milli Takımı olimpiyat şampiyonu

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Golbol Kadın Milli Takımı, final maçında karşılaştığı ABD'yi 9-2 mağlup ederek altın madalyayı kazandı.

SPOR 03.09.2021, 14:33
Golbol Kadın Milli Takımı olimpiyat şampiyonu

Makuhari Messe Spor Salonu'nda düzenlenen final karşılaşmasında, son paralimpik oyunları şampiyonu Türkiye A Milli Takımı, ABD ile karşılaştı.

9-2’lik dev galibiyet

Maça hızlı bir başlangıç yapan Türkiye, ilk yarıyı ABD karşısında 6-1 önde tamamladı. İkinci yarıda farkı biraz daha açan milli sporcular, müsabakadan 9-2'lik galibiyetle ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Ay-yıldızlıların bütün gollerini atan isim olan Sevda Altunoluk, karşılaşmada devleşirken, takımımıza galibiyeti getiren isim oldu. Turnuvayı 46 golle tamamlayan milli sporcu, oyunların en skorer ismi oldu.

Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Sevtap Altunoluk, Sevda Altunoluk, Şeydanur Kaplan ve Kader Çelik’ten oluşan milli takım, 2016 Rio’dan sonra üst üste ikinci paralimpik şampiyonluğunu Türkiye'ye kazandırdı.

Bakan Kasapoğlu yakından takip etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Paralimpik Oyunları'nda altın madalyanın sahibi olan Golbol Kadın Milli Takımı'nı kutladı.

Müsabakayı yerinden izleyen Bakan Kasapoğlu, şampiyonluktan sonra milli sporcularla görüştü. Bakan Kasapoğlu, mutluluklarını paylaştığı sporcuları başarıları sebebiyle tebrik etti.

Yorumlar (0)