Gol sevincinde kulübeye koşmak artık yasak!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında seremonide tokalaşmanın ve gol sevincinde kulübede bir araya gelmenin yasak olduğunu bildirdi.

SPOR 27.05.2020, 13:36 27.05.2020, 13:41
Gol sevincinde kulübeye koşmak artık yasak!

Süper Lig'i 12 Haziran günü başlatmayı planlayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmî internet sitesinden açıklamada bulundu.

Federasyon, yaptığı açıklamada, Futbola Dönüş Öneri Protokolü'nün güncellendiğini kaydederek, "Tüm oyuncular, teknik ve destek ekipleri ile maç operasyonu içinde yer alacak çalışanlar müsabaka dönemi içerisinde en az 8 kere teste girmek zorundadır. Bu testler her müsabakadan 2 gün önce uygulanmalı." ifadelerine yer verdi. 

Alınacak önlemler şu şekilde:

"Tüm takımlar test yaptıracak. Testi pozitif çıkanlar tesislere alınmayacak. Personelde pozitif vaka varsa tüm personel, oyuncuda varsa tüm oyuncular ve karşılaştıkları rakip test tabi tutulacak. Testi pozitif çıkanlar oynamayacak."

Maç öncesi uygulanacak tedbirler ise şöyle:

"Seremonide tokalaşmak yok. Takım fotoğrafı verilmeyecek. Gol sevincinde kulübede bir araya gelmek yok. Hakemlere en fazla 2 metre yaklaşılacak. Yedek kulübesinde sosyal mesafe 1.5 metre olacak."

Yorumlar (0)