Gol averajı devreye girdi, Uruguay elendi

Uruguay, Dünya Kupası H Grubu son maçında Gana'yı 2-0 yenmesine rağmen üçüncü sırada kalarak turnuvaya veda etti. Grubun diğer maçında Portekiz'i yenen Güney Kore, gol averajıyla turladı.

SPOR 02.12.2022, 20:44 04.12.2022, 11:20 Hakan Öksüz
Gol averajı devreye girdi, Uruguay elendi

Dünya Kupası'nın zorlu takımlarından Uruguay, H Grubu son maçında Gana ile karşılaştı. Güney Kore ile berabere kalan ve Portekiz'e yenilen Güney Amerika temsilcisi, Gana maçına galibiyet parolasıyla çıktı.

Penaltı önce iptal edildi, sonra verildi

Dakikalar 19'u gösterirken VAR incelemesi sonrası penaltı kazanan Afrika temsilcisi Gana, büyük sevinç yaşadı. Penaltı pozisyonundan önce ofsayt olduğunu belirleyen yardımcı hakem Jan Siedel, Gana'nın sevincini kursağında bıraktı. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem Daniel Siebert, penaltı kararı verdi. Andre Ayew'in şutu, kaleci Rochet'ten döndü.

Goller peş peşe geldi

Üst tura yükselmek için gol arayan Uruguay, De Arrascaeta'nın 26'ncı dakikadaki kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Dakikalar 32'yi gösterirken yeniden sahne alan De Arrascaeta, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı. Uruguay, Gana'yı 2-0'lık skorla geçti.

Gol farkı, Uruguay'ın elenmesine yol açtı

Galibiyetle birlikte 4 puana ulaşan Uruguay'a Portekiz-Güney Kore maçından kötü haber geldi. Portekiz'i 2-1 yenen Güney Kore, son 16 turuna yükseldi. Güney Kore gibi 4 puana sahip olan Uruguay ise grup maçlarından rakibinden daha az gol attığı için üçüncü sırada kalarak elendi. 

Yorumlar (0)