Gerilim tırmanıyor: Galatasaray cephesinden sert cevap

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, "Kimin kıvırdığı belgelerle ortadadır. Tahir Kıran, PFDK'ya sevk edilecek mi hep beraber göreceğiz. Baskı ve tehditlere boyun eğmeyiz." dedi.

SPOR 30.08.2021, 19:43
Gerilim tırmanıyor: Galatasaray cephesinden sert cevap

Galatasaray Başkan Yardımcısı Epözdemir, sarı-kırmızılı kulübü hedef alan açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran'a kulüp televizyonunda cevap verdi.

"AİHM'e başvuruyoruz"

Epözdemir, şöyle konuştu:

"Tahir Kıran'ın açıklamaları baştan sona geçek dışı ve manipülatif ifadelerden oluşuyor. Sizi ilgilendirmeyen bir dosyayı ilgilisinden daha çok takip etmek önceki iddialarımızı kuvvetlendiriyor.

Sayın Kıran benim şov yaptığımı dile getiriyor. Bir taraftan Tahkim Kurulu'na şikayet yok denip, diğer taraftan Tahkim Kurulu şikayetinden vazgeçmemiz isteniyor. Bu tamamen bir akıl tutulmasıdır. Kimse bana 'Şov yapıyor.' diyemez. Kimin kıvırdığı belgelerle ortadadır.

Tahir Kıran'ın maksadı bizi Tahkim Kurulu ile ilgili şikayetten vazgeçirmek. Biz PFDK'yı da şikayet ettik. Onu da yapmadıklarını söyleyebilirler. 27 Ağustos tarihinde şikayetimizi verdik.

Başkanımız, Kıran'a dönemediği için özür dilemiş. Konuya ilişkin bir özür dilememiz söz konusu değil.

Tahkim Kurulu kararı ile ilgili AİHM'e başvuru yapacağız. Camiamızın haklarını sonuna dek savunmayı sürdüreceğiz. Tahir Kıran, PFDK'ya sevk edilecek mi hep beraber göreceğiz. Baskı ve tehditlere boyun eğmeyiz.

UEFA'dan aldığımız yayın gelirlerimiz var. TFF büyük olasılıkla gelirlerimizden kesecek ve Oğulcan Çağlayan için bu bedel Rizespor'a verilecek. Oğulcan'ın lisansı da verilecek."

Ne olmuştu?

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, medya mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulunmuş, sarı-kırmızılılar ile aralarında anlaşmazlık bulunan Oğulcan Çağlayan transferi sürecinde Galatasaray'ın kendilerine adeta bir Sevr Antlaşması sunduklarını belirtmişti:

"Galatasaray Spor Kulübü'nün şu ana dek Tahkim Kurulu için yaptığı herhangi bir şikayet yok. Paramızı ödememek için yalandan demeçler veriliyor. Bu durum Galatasaray'ı yönetenlere yakışmıyor. Rezan Epözdemir tamamen şov yapıyor."

Yorumlar (0)