Gençlerbirliği, Arda Güler'in yüzde 20’lik payı için fiyatı belirledi

Maddi sıkıntılarla boğuşan ve transfer tahtası kapalı olan Gençlerbirliği, Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler’in yüzde 20’lik payını elinde bulunduruyor. Kulübün borçlarını kapatmak için bunu bir fırsat gören kırmızı-siyahlı yönetim, bu pay diliminden 5 milyon avroluk gelir bekliyor. 

SPOR 17.08.2022, 15:07 18.08.2022, 08:58
Gençlerbirliği, Arda Güler'in yüzde 20’lik payı için fiyatı belirledi

Geçen sezondan bu yana gösterdiği performansla Avrupa’nın birçok kulübünü peşine takan Arda Güler, altyapısından yetiştiği Gençlerbirliği’nin de gurur kaynağı haline geldi. Genç futbolcunun başarılı performansını yakından takip eden kırmızı-siyahlı yönetim, Arda Güler’in yüzde 20’lik pay dilimini de elinde bulunduruyor. Bir süredir transfer tahtası kapalı olan ve maddi sıkıntılarla mücadele eden Gençlerbirliği, Arda’nın pay dilimini 5 milyon avroya satarak borç yükünden kurtulmak istiyor. 

Arda Güler’in yüzde 20’lik payına teklifler geliyor

Gençlerbirliği’nin maddi sıkıntılarından dolayı bunu fırsata çevirmek isteyen bazı kulüplerin, Arda Güler’in yüzde 20’lik pay dilimi için kırmızı-siyahlılara 3 milyon avro teklif ettiği iddia edildi. Kırmızı-siyahlılara geçen sene önerilen teklif ise 1,5 milyon avroydu. Tüm bu tekliflere rağmen Gençlerbirliği yönetiminin bu fırsatı iyi kullanmak istediği ve 5 milyon avrodan aşağı bir fiyata Arda Güler’in payını satmayacağı bildirildi. 

Transfer tahtasını açmak için 40 milyon lira gerekiyor

Genç futbolcunun güncel bonservis ücretini 25-30 milyon avro arasında hesaplayan Başkent temsilcisi, bu ortalama ile Arda Güler’in yüzde 20’lik pay ücretini 5 milyon avro olarak belirledi. Gençlerbirliği’nin transfer tahtasını yeniden açtırmak için toplam 40 milyon liraya ihtiyacı olduğu öğrenildi. 

Yorumlar (0)