Genç yıldızlar değerlerine değer kattılar!

Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder ve Ozan Kabak değerlerine değer kattılar. Zeki Çelik, Lille’deki başarısıyla bonservisini 20 milyon Euro’ya yükseltti.

SPOR 06.01.2020, 09:04 12.01.2020, 16:05
Genç yıldızlar değerlerine değer kattılar!

Avrupa’da oynayan Türk futbolcular değerlerinde görülen artışla tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. Özellikle ara transferde İngiliz ekiplerinin transfer listesinde yer alan Cengiz Ünder ve Merih Demiral fiyatlarını yaklaşık 3'e katına yükseltti. Alanyaspor'dan 6.5 milyon Euro'ya Sassuolo'ya transfer olan Merih ardından 18 milyona Juventus'a gitti. 21 yaşındaki genç yıldızın fiyatını 60 milyon Euro olarak belirleyen siyah-beyazlılar, gelen teklifleri geri çevirdi. Çağlar Söyüncü de dev kulüplerin radarına girdi.

Cengiz 40 milyona yükseldi

Yurtdışında oynayan millî futbolcuların değeri kısa süre içerisinde 90.9 milyon Euro'dan 242.4 milyon Euro'ya yükseldi. Bu değer artışında en önemli etkenlerden biri de Cengiz Ünder oldu. Millî takımın genç yıldızı 2017 yılında 14.25 milyon Euro'ya Roma'ya transfer olmuştu. Son dönemde sarı-kırmızılı ekipte forma bulmakta zorluk yaşayan oyuncu için en son Everton'ın 40 milyon Euro önerdiği İngiliz basınında yazıldı.

Zeki'den inanılmaz yükseliş

2016 yılında Bursaspor'dan İstanbulspor'a 1.25 milyon Euro'ya imzasını atan Zeki Çelik'i, Süper Lig takımlarından önce Fransız ekibi Lille, 2018'de 2.5 milyon Euro'ya kadrosuna kattı. Fransız ekibinde sağ bekin vazgeçilmez ismi haline gelen 22 yaşındaki futbolcunun mevcut piyasa değeri 20 milyon Euro'ya yükseldi. Milan ve Tottenham'ın Zeki için bu rakamı ödemeye hazır olduğu ileri sürülüyor.

Ozan 1 yılda uçuşa geçti

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Galatasaray'dan Stuttgart'a 11 milyon Euro'ya transfer olan Ozan Kabak sonrasında 15 milyon Euro'ya bir diğer Alman kulübü Schalke'ye gitti. Mavi-beyazlı ekipte sezonun ilk yarısında 12 maçta 3 gol, 1 asist yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki genç yıldızın değeri bir yılda iki katına çıktı: 22 milyon Euro. Kasım ve aralık aylarında takımının en iyi futbolcusu seçilen Ozan'ın adı Bayern Münih ile geçiyor.

Yorumlar (0)