Genç Milli Takım, Avrupa Yüzme Şampiyonası’ndan 15 madalya ile döndü 

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 7 altın olmak üzere toplamda 15 madalya kazanan milli takım, Ankara’ya döndü. Gençler, takım halinde ise Avrupa ikincisi oldu.

SPOR 13.07.2021, 09:11 13.07.2021, 09:18
Genç Milli Takım, Avrupa Yüzme Şampiyonası’ndan 15 madalya ile döndü 

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda kıyasıya mücadele eden yüzme milli takımımız, kırdıkları rekorlar ve toplamda 15 madalya ile ülkeye döndü. 7 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya alarak tarihi başarılara imza atan milli takım, takım halinde Avrupa ikincisi oldu.  

Esenboğa’da çiçeklerle karşılandılar 

Esenboğa Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanan milli takım için ilk tebrik, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın’dan geldi. Havalimanı’nda açıklama yapan Yalçın, “7’si altın olmak üzere toplam 15 madalya kazandık. Salise ile kaçırdığımız madalyalarımız da var. Bize karşı desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve ülkemizdeki spor paradigmalarını değiştirerek yüzme sporunu da odak nokta haline getiren Cumhurbaşkanımıza ve Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Burada asıl teşekkürü hak edenler ise bizim yerli ve milli kahramanlarımız, çocuklarımız. Çünkü onlar hep en üst seviyede fedakarlıklarda bulundular.” 



“Çocuklarımız destan yazdı” 

Yalçın: “Biz çocuklarımızı alkışlıyoruz. Onlar yoğun tempolarda çalıştılar ve hala da çalışmaya devam ediyorlar. Önümüzde olimpiyatlar var. İnşallah kendilerine, ailelerine ve milletimize yakışır şekilde ülkemizi orada da temsil edecekler. En iyisini yapmak bizim asli görevimiz. Çocuklarımız, bugün destan yazdı. İlerleyen zamanlarda da yazmaya devam edecek.” 

“Aralık 2020’den bu yana hazırlanıyorduk” 

Şampiyonada 3 altın madalya kazanan Merve Tuncel: “Çok mutluyum çünkü Türk yüzme tarihinin en iyi Avrupa Şampiyonası’nı geride bıraktık. Başarılarımız onur verici. Avrupa gençler rekoru kırdım. Aralık 2020’den bu yana bu şampiyona için hazırlanıyordum. Rekor kıracağımı söyleyerek yarışa girdim ve kendimi hep motive ettim. İstiklal Marşımızı okuttuğumuzdaki hissim gerçekten ifade edilemez. Marşımızı herkese duyurmak onur vericiydi. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” 

Yorumlar (0)