Gelibolu Triatlonu’nun ikinci günü başladı

1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu Triatlonu’nun ikinci gün etabı bu sabah başladı. Yurt dışı ve yurt içinden toplam 550 sporcunun katıldığı turnuva, Türkiye Triatlon Federasyonu liderliğinde Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştiriliyor. Bugünkü etaplar paratriatlon, yaş grubu ve elit kategorilerinden oluşacak.

SPOR 22.05.2022, 11:56 22.05.2022, 17:32
Gelibolu Triatlonu’nun ikinci günü başladı

Türkiye Triatlon Federasyonu liderliğinde, Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen “1915 Çanakkale Köprüsü Gelibolu Triatlonu’nun” ikinci gün etabı bu sabah başladı. Yurt dışı ve yurt içinden toplam 550 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen triatlonun bugünkü etabında yaş rubu, elit ve paratriatlon kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek.



Sporcular 2100 metre yüzecek, 23 kilometre koşacak

Bu sabah 07.00’da başlayan ikinci gün etabında Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit başlangıç düdüğünü çaldı. Uzun mesafe triatlon yarışı ile başlayan günde sporcular 2100 metre yüzüp bisikletle 112 kilometre yol kat edecek. Sporcular, bugünün ilk yarışlarının tamamlanmasının ardından ise 23 kilometre koşacak. Koşu yarışının ardından sporculara ödülleri verilecek. 



“Bugün, hiç bilmediğim bir yolda yarışacağım”

Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, bireysel olarak katıldığı yarışlar hakkında şunları ifade etti: “Triatlondaki yarışma mesafelerini daha önce tecrübe etmedim. Hiç bilmediğim bir yolda yarışacağım. Mesafe gerçekten uzun. Ben de çok heyecanlıyım. Doğru beslenme sayesinde yüzme, bisiklet sürme ve koşma etaplarını geçeceğiz. Yarışma yaklaşık 6 saat sürecek. İyi bir yarış çıkartacağımı düşünüyorum. Benim gibi 40-49 yaş arası yarışmacılarda yoğunluk var. Ben 45-49 yaş kategorisinde yarışıyorum. Bizim için ‘ölüm grubu’ diyorlar. Rekabet oldukça fazla.  İlk gün etabı çok heyecanlı ve başarılı geçti. Özellikle yüzme kategorisinde beklenmedik sonuçlar alındı. Tüm sporculara başarılar diliyorum.”





Yorumlar (0)