Gedson Fernandes transferinin mali detayları açıklandı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Gedson Fernandes için Portekiz ekibi Benfica'ya 6 milyon avro (93 milyon TL) ödeneceğini duyurdu.

SPOR 03.02.2022, 21:17
Gedson Fernandes transferinin mali detayları açıklandı

Siyah-beyazlı kulüp tarafından BİST'e (Borsa İstanbul) gönderilen ve KAP'ta (Kamuyu Aydınlatma Platformu) yer alan açıklamada, "Profesyonel oyuncu Gedson Carvalho Fernandes'in önümüzdeki 1 Temmuz tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere transferi hususunda Benfica Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Portekiz ekibine 6 milyon avro tutarında transfer bedeli ödemesi yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

23 yaşındaki genç futbolcuyla 1 Temmuz tarihinden itibaren başlamak üzere 4+1 senelik anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

Diğer yandan, futbolcunun ileride başka bir kulübe kiraya verilmesi ya da satışının yapılması halinde elde edilecek gelirin yüzde 50'sinin Benfica'ya aktarılacağı kaydedildi.

Gedson Fernandes, gün içerisinde 2021-22 sezonunun geri kalan kısmında kiralık olarak formasını terleteceği Çaykur Rizespor ile sözleşmeye imza atmıştı. 

Gedson Fernandes kimdir?

9 Ocak 1999 tarihinde dünyaya gelen, orta saha mevkisinde forma giyen Portekizli futbolcu. 31 Ocak 2021 tarihinde Galatasaray oyuncunun geçici transferini KAP'a bildirmişti. 500 bin avro bedelle 2020-21 sezonunun sonuna kadar kiralanmıştı. Futbolcuya ise 650 bin avro maaş ödenmişti. 2 Şubat 2022'de ise genç futbolcunun transferine ilişkin olarak Beşiktaş kanadından KAP bildiriminde bulunuldu. 

Yorumlar (0)