Gazişehir Süper Lig'de

Gazişehir Gaziantep ve Hatayspor İstanbul’da karşılaştı. Gazişehir Hataysporu penaltılarda yenerek Süper Lig’e yükselen takım oldu.

SPOR 31.05.2019, 11:19 21.04.2022, 23:40

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Hatayspor ile Gazişehir Gaziantep İstanbul'da karşı karşıya geldi. İlk yarının sonunda golü bulan Gazişehir Gaziantep, bu üstünlüğünü 2. yarıda koruyamadı ve 82. dakikada Mirkan Aydın'ın golüne engel olamadı. Mücadeleye denge gelince Süper Lig'in son biletini alacak ekibin belirlenmesi için uzatma bölümüne geçildi. Burada da iki ekip birbirlerine üstünlük sağlayamayınca mücadele penaltılara gitti. Penaltılar sonucu Denizlispor ile Gençlerbirliği'nin ardından Süper Lig'e yükselen ekip Gazişehir Gaziantep oldu.

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Hatayspor ile Gazişehir Gaziantep İstanbul'da karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 biten ve seri penaltı atışları sonucunda rakibi Hatayspor'u saf dışı bırakan Gazişehir Gaziantep adını Süper Lig'e yazdıran son ekip oldu.

Alınan bu sonuçla Gazişehir tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele etme şansı yakaladı.

Geçtiğimiz sezon play-off finalinde Gazişehir Gaziantep’i eleyerek Erzurumspor’u Süper Lig’e çıkartan Mehmet Altıparmak, bu sezon da Gazişehir Gaziantep ile Hatayapor’u eleyerek takımı Süper Lig’e taşıdı.

Yorumlar (0)