Gaziantep'in Senegalli oyuncusu Papy Djilobodji: Santrfor bile oynarım

Gaziantep FK’nin Senegalli oyuncusu Papy Djilobodji, görev verilirse santrforda dahi oynayacağını ifade ederken, önceki dönemlerde Trabzonspor ve Beşiktaş ile adının anıldığını kaydetti. Senegalli oyuncu bununla birlikte takım içinde ciddiyetin ve eğlencenin dengelenmesi gerektiğini kaydetti.

SPOR 11.07.2021, 16:45 12.07.2021, 15:44
Gaziantep'in Senegalli oyuncusu Papy Djilobodji: Santrfor bile oynarım

Süper Lig’de yeni sezon için hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Gaziantep FK’nın Senegalli oyuncusu Papy Djilobodji dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Djilobodji kampın iyi gittiğini ve antrenmanların çok ağır olduğunu söyleyerek, “Herkes için çok iyi olacak bu sezon. İyi başlamış olacağız. Hocamızı öncesinde herkes tanıyordu. Kişisel olarak tanışmasak dahi ismen biliyorduk, çalıştırmış olduğu takımları biliyorduk ve her zaman bir başarı elde etmiş hoca. Çok iyi bir iletişimi var bizimle. Ekibi de oldukça iyi. Umuyorum ki bu sene de beraber çok iyi bir şekilde çalışıp, hep birlik olarak çok iyi bir sezon geçirebiliriz.” dedi.

“Hocamız aniden gidince nasıl olacağını düşündük”

Geçtiğimiz sezona iyi bir şekilde başladıklarını ancak yeteri kadar iyi olmadıklarını kaydeden 32 yaşındaki futbolcu, “Sezon ortalarına doğru o zaman hocamız olan Sumudica da ayrılık meydana geldi. Çok ani bir şekilde olduğundan nasıl olacak diye düşüncelere kapıldık. Ardından orada belki kafa karışıklığı meydana geldi. Sezon bittiğinde de 9. sırada bitirdik. Geçtiğimiz sezonla aynıydı. Daha iyi bir yer olabilir elbette ama kötü bir yer değil.” ifadelerini kullandı.

“Santrfor bile oynarım”

Senegalli oyuncu birçok bölgede görev yapmasına değinerek, “Santrforda dahi oynarım. Ben hangi mevkide olursa olsun elimden geleni en iyi şekilde yapmaya çabalıyorum. Çünkü yapmanız gerekeni en iyi şekilde yaptığınızda ve kazandığınızda takımınız mutlu oluyor. Kendimi mutlu etmek istiyorum herkesten önce, ardından hocalar, takım, yönetim, kulüp ve taraftar herkes mutlu oluyor maçı kazandığımız zaman.” dedi.

“Beşiktaş ve Trabzonspor ile adım anıldı”

Transfer teklifleri aldığını kaydeden Djilobodji, “Buradayken Beşiktaş ve Trabzonspor ile adım anıldı fakat Gaziantep’teyim. Türkiye’ye gelmeden önce gelmek istemiyordum. Buraya ilişkin bir fikrim yoktu. Eğer burasının böyle olduğundan haberim olsaydı belki 10 sene önce gelirdim Türkiye’ye” demişti.

“Türkiye’de ligler daha iyi bir konuma gelecek”

Daha öncesinde oynamış olduğu liglerle Türkiye’yi kıyaslayan tecrübeli oyuncu, “Aslında Türkiye’deki futbolda hem Almanya hem de Fransa liglerinden şeyler var. Türkiye ligi iyi bir lig ancak daha da iyi olacak. Daha fazla bahsedilen bir yer olacak gelecek senelerde.” şeklinde konuştu.

“Ciddiyeti ve eğlenceyi dengelemek gerekli”

Takımın içinde pozitif enerjisiyle takım arkadaşlarıyla eğlenceli bir ilişkisi olduğu sorusuna yanıt veren Papy, “Biz iyi bir ekibiz, ambians… Bunlar önemli şeyler. Şakalaşmamız, eğlenmemizin gerekli olduğu anlarda şakalaşırız. Daha da ciddi olması gerekliyse daha da ciddi oluruz. Bunun dengelenebilmesi oldukça önemli. İyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız bu ikisini dengelemek gerekli.” dedi.

“Taraftar kazansak da kaybetsek de yanımızda olmalılar”

Djilobodji Gaziantep FK taraftarlarını özlediğini ifade ederek, “Takım için en önemli şey taraftar. Pandemiden dolayı maalesef taraftar olmadı. Bu yıl yarı yarıya da olsa taraftar olacak. Onların statta olması gerekli, her zaman bizleri desteklesinler. Kaybetsek de kazansak da yanımızda olsunlar. Onlarla beraber olduğumuzda kazanmak çok daha kolay oluyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)