Gaziantep FK, Sumudica'yla yola devam kararı aldı

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, Marius Sumudica'yla yola devam edeceklerini açıkladı.

SPOR 23.03.2020, 17:50
Gaziantep FK, Sumudica'yla yola devam kararı aldı

Geçtiğimiz günlerde karantina altında bulunan takımı yalnız bırakıp ülkesi Romanya'ya giden Sumudica eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan başkan Mehmet Büyükekşi, "Teknik direktörümüz Sumudica ile birkaç kez bu süreçten önce ve sonrasında görüştüm. Kendisi aralık ayında bir zatürre hastalığına yakalandı ve hem Romanya'da hem de Türkiye'de bu rahatsızlığıyla ilgili tedavi gördü. Kendisi de bana sağlık sorunları olduğunu söyledi ve ben de kendisine beklemesi gerektiğini söyledim. Ancak maalesef geçtiğimiz cuma günü geç saatlerde bir mesaj aldık kendisinden. Kendisi attığı mesajda, 'Benim büyük bir sorunum var ve korkuyorum. Romanya'da toplam vaka sayısı sadece 200 ve benim olduğum şehirde vakaya henüz rastlanmadı' diyerek ülkesine gitmek üzere olduğunu söyledi. Dolayısıyla kendisi evet iznimiz dışında ülkesine gitmiş oldu."

Mehmet Büyükekşi, Sumudica'yla sözleşme feshi gibi bir düşünceleri olmadığını da ayrıca ifade etti. İnsan sağlığının önemi dikkat çeken Büyükekşi, izinleri dışında olsa da sağlık kaygısıyla gidilmiş olmasından dolayı meseleyi kendi içlerinde halledebileceklerini belirtti.

Futbolculara test yapılacağını ancak herhangi bir belirti yaşamadıklarını ifade eden Büyükekşi, herkese Sağlık Bakanlığı'nın çağrılarına uyması gerektiğini söyledi.
 

Yorumlar (0)