Gaziantep FK'nın bileği kolay bükülmüyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü, iç sahada başarılı sonuçlar alıyor.

SPOR 10.03.2020, 12:20
Gaziantep FK'nın bileği kolay bükülmüyor

25 haftanın bittiği Süper Lig'de 32 puanla 9.sırada yer alan Gaziantep temsilcisi, sahasında oynadığı maçlarda taraftar desteğini arkasına alıyor.

2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nda oynadığı 13 iç saha maçında 5 galibiyet 4 beraberlik ve 4 yenilgiyle ayrılıp 19 puan toplayan kırmızı-siyahlı takım, son haftalarda iç sahada başarılı bir grafik yakaladı.

Sezonun devre arasından dönüşte Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen Gaziantep FK, sonraki 3 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Bu süreçte şampiyonluk yarışında olan Sivasspor'u 5-1 yenen Gaziantep FK, Çaykur Rizespor'u 2-0 yendikten sonra Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı.

Evinde gole doymuyor

Kırmızı-siyahlı takım bu sezon attığı 36 golün, 23'ünü evinde kaydetti.

Kalesinde gördüğü 40 gole engel olamayan Gaziantep FK, bunların 16'sını evinde yedi.

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada, Gaziantep halıkının futbol sevgisine vurgu yaptı.

Gaziantep'in yıllardan beri zor bir deplasman olduğunu belirten Büyükekşi, "Bir dönem çeşitli nedenlerle maçlara çok fazla ilgi olmuyordu. Ama artık halkımız maçlarımıza ilgi gösteriyor ve özellikle Süper Lig’in ikinci yarısından bu yana muhteşem bir taraftar desteği görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Taraftarlarını gücü ve misafirperverliğine değinen Başkan Büyükekşi,"Bu anlamda taraftarımız önemli bir misyon üstleniyor. Çünkü tribünleri dolduran taraftarlarımız en ufak olaylara karışmadan Gaziantep'e ve Gazianteplilere yakışır şekilde duruş gösteriyorlar, herhangi bir olumsuzluğa karışmadan takımımıza destek oluyorlar. Taraftarımızın coşkusu takımımıza da yansıyor ve muhteşem bir birliktelik oluyor. Bir takımın en büyük gücü taraftarıdır. Her şartta yanımızda olan tüm cefakar taraftarlarımıza şükranlarımı sunarım. İnşallah onları her geçen gün daha da mutlu etmenin gururunu yaşayacağız." dedi.


 

Yorumlar (0)