Gareth McAuley 39 yaşında emekli oldu!

Kuzey İrandalı defans oyuncusu Gareth McAuley 39 yaşında futboldan emekli oldu.

SPOR 30.09.2019, 09:57 30.09.2019, 10:01
Gareth McAuley  39 yaşında emekli oldu!

Kuzey İrlanda'nın efsanesi, son sezonun sonunda Rangers'dan ayrılmasının ardından sahalardan ayrılmaya karar verdi.

Gareth McAuley futboldan emekli olması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Geçen sezonun sonlarına doğru bittiğimi biliyordum. İmzayı atmadan önce Steven Gerrard ile konuştum ve her hafta oynamayacağımı biliyordum.  Soyunma odasında standartları belirlememe ve genç bayanlara yardım etmemi istediğini söyledi. Sezon öncesi uygun bir zaman geçirmediğim için kötü zamanlarda da sakatlandım. Rangers'da daha fazla oynamayı ya da bir şeyler kazanmayı çok isterdim olmak istediğim tek yer orasıydı. Lincoln’den Leicester City’ye, Ipswich’e ve ardından West Bromwich Albion’da forma giyerek Premier Lig’de oynama tutkumu yerine getirdim. Son hamlede çok özel bir andı; Rangers'ı, çocukken desteklediğim kulüple sözleşme imzaladım. O mavi formayı giymek benim için herşey anlamına geliyordu. Kuzey İrlanda'nın yeşil forması, beni gururla doldurdu. Uzun yıllar her zaman kolay olmadı, ancak başarı kazanıldığında, sadece benim için değil, oyuncular ve personel için değil, aynı zamanda bizi iyi ve kötü dönemlerde destekleyen taraftarları da mutlu etti. ” dedi.

Gareth McAuley futbol kariyeri

West Brom ve Renagers'in eski oyuncusu 203 Premier Lig maçında yer alırken, millî takımı Kuzey İrlanda için 80 puan kazandı ve 2016 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ilk galibiyetini  elde etti.

Bu sezonun başında Kuzey İrlanda'da da MBE'ye layık görülen McAuley, kariyerinin son sezonunu Rangers'ta geçirdi ve yedi kez sahneye çıktı.

Kariyerinin büyük bir bölümünü 2011 yılında West Borm'a katulmadan önce İngiltere'de Lincoln, Leciester ve Ipswich'de geçirdi.

Larne'de doğan McAuley kariyerine Kuzey İrlanda'dda başladı ve Linfield, Ballyclare Comrades, Crusaders ve Coleraine'de forma giydi.

2005 yılından itibaren yer aldığı Kuzey İrlanda millî takımında yer aldığı 57 maçta 7 gol kaydetti

Yorumlar (0)