Gareth Bale bıraktı

Kariyerini MLS (Amerikan Birinci Ligi) ekiplerinden Los Angeles'ta sürdüren Bale, aktif futbolculuk kariyerini noktaladı.

SPOR 09.01.2023, 20:10
Gareth Bale bıraktı

Galler Milli Futbol Takımı'nın kaptanı da olan Gareth Bale, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Uzun süre ve dikkatlice düşündükten sonra hem milli takım hem de kulüp kariyerimi noktalamaya karar verdim. Sevdiğim sporu yapabilme hayalimi gerçeğe dönüştürebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum." dedi.

33 yaşındaki Gareth Bale, en golcü (41 gol) ve en çok müsabakaya çıkan (111) oyuncusu olduğu Galler Milli Takımı'nı bırakmanın, kariyerindeki açık ara en zor karar olduğunu vurguladı.

Avrupa devlerinde forma giymişti

İngiltere ekiplerinden Southampton'ın altyapısından yetişen Gareth Bale, İngiltere takımlarından Tottenham'da altı sezon forma giydikten sonra 2013 senesinde 101 milyon avro bonservis bedeli karşılığında İspanya ekiplerinden Real Madrid'e giderek kendinden söz ettirmişti.

Galli futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni beş defa kazandığı Real Madrid'de yaşadığı sakatlıklardan ötürü düzenli bir şekilde forma giyememişti. 

Yorumlar (0)