Galatasaraylı eski dünya yıldızı, futbolu bıraktığını açıkladı

Uzun seneler boyunca formasını taşıdığı Bayern Münih ile Avrupa futboluna bir dönemler damgasını vuran Franck Ribery, futbol kariyerini sonlandırdı.

SPOR 21.10.2022, 17:40 22.10.2022, 14:33
Galatasaraylı eski dünya yıldızı, futbolu bıraktığını açıkladı

Bir zamanlar ülkemizde sarı-kırmızılı takımda forma giyen ve Bayern Münih ile uzun seneler boyunca Avrupa futbolunda imzası bulunan Franck Ribery, futbol yaşantısını sonlandırdığını açıkladı.

“Top durabilir ancak içimdeki futbol aşkı asla”

Diz sakatlıkları sebebiyle son zamanlarda futbol oynamakta güçlük çeken 39 yaşındaki Ribery, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Ribery herkese teşekkürlerini sunduğu açıklamasında, "Bir gün top durabilir ancak içimde bulunan bu futbol aşkı asla bitmeyecek. Bu harika macerada yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Elhamdülillah." dedi.

Kariyerinin ilk zamanlarında Galatasaray’da oynadı

7 Nisan 1983 tarihinde Fransa'da dünyaya gözlerini açan Ribery, ilk kariyer adımını Lille altyapısında attı. 2005 yılında Metz kulübünden Galatasaray'a 5.25 milyon euro miktarında bir ödemeyle transfer oldu.

Yarım dönem kadar Galatasaray’ın bünyesinde maçlara çıkan Ribery, ilerleyen dönemlerde yaşadığı maddi anlaşmazlığın sonrasında Olympique Marsilya'ya geçiş yaptı.

Bayern Münih'te uzun seneler boyunca oynadı

Fransız yıldız kariyerinin tamamında en fazla Bayern Münih takımında karşılaşmaya çıktı. 425 defa Bavyera takımının formasını giyen Ribery, 182 asist yaparken 124 gol attı.

Yorumlar (0)