Galatasaray’ın yeni teknik direktörü kim olacak? Gündemde 4 isim var!

Fatih Terim yönetiminde büyük umutlarla sezona başlayan ancak bir türlü alt sıralardan kurtulamayan Galatasaray’a Katalan teknik adam Domenec Torrent de çare olamadı. Başkanlık için adaylığını açıklayan Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu’nun Torrent ile yola devam etmeyi düşünmedikleri öğrenildi. 

SPOR 13.04.2022, 14:08
Galatasaray’ın yeni teknik direktörü kim olacak? Gündemde 4 isim var!

Geçen yaz Burak Elmas başkanlığında yeni bir yapılanmaya giden ve Fatih Terim yönetiminde sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, beklentilerin çok uzağında kaldı. Elde edilen peş peşe başarısız sonuçların ardından Fatih Terim ile yolların ayrılması taraftarı da ikiye böldü. 

Torrent yönetiminde maç başı puan ortalaması 1.17’de kaldı

Fatih Terim sonrası Galatasaray, Başkan Burak Elmas tarafından Katalan teknik adam Domenec Torrent’e emanet edildi. Torrent yönetiminde de istenilen futbolu sahaya yansıtamayan sarı-kırmızılı ekip, bu süreçte yalnızca 1.17’lik bir puan ortalaması yakalayabildi. 

Yeni başkan kim olacak?

Burak Elmas ve yönetiminin ibra edilmemesi sonrası sarı-kırmızılı camiada seçim heyecanı da başlamış oldu. Adaylığını açıklayan Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk, Galatasaray’ın yeni başkanı olabilmek için kolları sıvadı. 

İki başkan adayı da Torrent ile yolları ayıracak

Aday olan iki başkan adayının da Domenec Torrent ile yolları ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hem Hamamcıoğlu hem de Öztürk, yeni sezonda takımı emanet etmek için farklı isimlerle görüşmelerine devam ediyor. 1.5 milyon avroluk bir tazminat alacağı bulunan Torrent ile de görüşülerek bu konuda kendisinden kolaylık talep edilecek. 

Listenin ilk sırasında Nuri Şahin var

Galatasaray’ın yeni sezondaki teknik direktör adayları arasında en dikkat çekici isim ise Nuri Şahin olarak ön plana çıkıyor. Futbolu bırakır bırakmaz Antalyaspor’un teknik direktörü olan ve yeni kariyerine başlayan 33 yaşındaki genç teknik adam, kısa sürede yeteneklerini göstererek Akdeniz temsilcisini puan sıralamasında üst basamaklara yükseltti. 

Antalyaspor ile başarılı bir sezon geçiriyor

Metin Öztürk’ün 1 numaralı hedefi olan Nuri Şahin, Antalyaspor ile 10 maçtır mağlup olmuyor. Bu süreçte 24 puan toplayan ve yalnızca 4 gol yiyen Antalyaspor, oynadığı futbolla da takdir topluyor. Metin Öztürk başkan seçilmesi halinde, sezon sonuna kadar Antalyaspor ile sözleşme bulunan Şahin’in bir sonraki adresi Galatasaray olabilir. 

Nuri Şahin olmazsa Okan Buruk yuvaya dönebilir

Nuri Şahin ile anlaşma sağlanamaması halinde alternatif ismin ise Okan Buruk olduğu iddia edildi. Uzun bir süre Galatasaray forması giyerek tarihi başarılara imza atan başarılı teknik adamın da bu kez teknik direktör olarak Galatasaray’a dönmeye sıcak baktığı öğrenildi. 

Hamacıoğlu’nun ilk hedefi Rudi Garcia

Eşref Hamamcıoğlu’nun listesinde ise yabancı antrenörler bulunuyor. Başkan seçilmesi halinde ilk iş olarak Domenec Torrent ile yolları ayıracak olan Hamamcıoğlu, yeni teknik direktör olarak takımın başında Rudi Garcia’yı görmek istiyor. 

Claudio Ranieri bombası

Rudi Garcia ile anlaşma sağlanamaması halinde Hamamcıoğlu’nun listesindeki 2 numaralı ismin ise ünlü İtalyan teknik adam Claudio Ranieri olduğu iddia edildi. Leicester City ile İngiltere futbol tarihinin en çarpıcı şampiyonlarından birine imza atan 70 yaşındaki teknik adam, İtalya dışında birçok takımda görev yaparak önemli başarılara imza attı. 

Yorumlar (0)