Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe, Türkiye Kupası finalinde…

Basketbol erkeklerde Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası yarı final maçında Galatasaray’ı 64-49 skorla mağlup edip finale çıktı.

SPOR 19.02.2022, 00:06 19.02.2022, 00:15
Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe, Türkiye Kupası finalinde…

Basketbol erkeklerde Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaştı.

Sarı-lacivertli takım Galatasaray’ı eleyip finale çıktı.

Karşılıklı atılan basketlerle maç başlarken Blackhear ve Ege Arar ile 4 sayıya ulaşan Galatasaray Nef’e, Fenerbahçe Beko, Pierre ve Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu’nun sayılarıyla karşılık verek 4. dakikada 7-6 skorla öne geçti.

İki takımın birbirlerine uygulamış olduğu sert savunmalar sonucunda 24 saniyelerin son ana dek kullanıldığı çeyrekte sarı-lacivertli takım ekibi daha da iyi kontrol etti ve periyodu 20-18 önde bitirdi.

Fenerbahçe ilk yarıyı önde bitirdi

Fenerbahçe Beko, ikinci çeyreğe daha da baskılı başladı ve Şehmus Hazer ve Floyd’un içeriyi zorlayıp bulmuş olduğu sayılar ile 13. dakikada farkı 6 sayıya çıkardı ve skoru 24-18 yaptı. Booker ve Henry ikilisinin devreye alınmasıyla beraber Fenerbahçe oyunda kontrolü eline aldı ve 17. dakikayı ise 34-26 skorla öne geçerek bitirdi.

Galatasaray Nef, rakibinin baskısında boyalı alanı daha da aktif kullanıp karşılık vermeye çalışsa dahi soyunma odasına Fenerbahçe Beko’nun 36-31’lik üstünlüğü ile gidildi.

Galatasaray Nef, üçüncü çeyreğe Trimble’den 4 sayılık katkı alıp başlarken, 23. dakikaya gelindiğinde ise farkı 1’e çekti: Skor 36-25. Fenerbahçe Beko’da başantrenör Aleksander Djordjevic sıkça değişikliklere gidip düğümü çözdü ve 26. dakikaya gelindiğinde Guduric’in dış isabetiyle beraber rahatça bir nefes aldı: 39-35.

Bu dakikanın ardından Guduric’in ekstra oyunuyla birlikte ritim alan sarı-lacivertli takım, 28. dakikaya dek atılmış olan bütün sayıyı Sırp oyuncunun elinden aldı ve skoru 46-37 yaptı.

Taraftarlar tribünden ayrıldı

Taraftarların yaptığı kötü tezahüratlar ve patlayıcı madde kullanmalarından ötürü hakem heyeti tarafından 29. dakikaya gelindiğinde oyun durduruldu ve iki takımın taraftarlarının salonu boşaltması istendi. Basketbolcular ile hakemlerin soyunma odasına gidip, taraftarların tribünleri boşaltması sonrasında ise maç yeniden başladı.

Oyunun başlamasının ardından Fenerbahçe Beko yeniden Guduric ile skor buldu ve farkı çift hanelere çıkartarak final periyoduna avantajlı bir şekilde girdi: Skor 48-37.

Maçı 15 sayı farkla bitirdiler

Fenerbahçe Beko, son periyoda daha kontrollüce ve oyunun hakimi olarak başladı ve Guduric’in skorları ve Ahmet Düverioğlu’nun serbest atışlarıyla 33. dakikaya gelindiğinde farkı 15 sayıya dek çıkarttı. Galatasaray kalan dakikalarda oyun disiplininden iyice koptu ve rakibine tekrar toparlama imkanı tanımayan Fenerbahçe oyundan 64-49 skorla ayrıldı.

Yorumlar (0)