Galatasaray’dan yerli golcü adımı: Brighton'lı futbolcu hedefte

Yerli golcü arayışı içerisinde olan Galatasaray, hedefine Brighton'lı futbolcu Deniz Undav’ı koydu.

SPOR 21.11.2022, 11:10 21.11.2022, 17:46
Galatasaray’dan yerli golcü adımı: Brighton'lı futbolcu hedefte

Geçtiğimiz ocak döneminde Haris Seferovic ile anlaşmasını sona erdiren sarı-kırmızılı takım, yerli bir golcü transferi için araştırmalara başladı. Galatasaray'ın aklından geçen isim ise Deniz Undav.

Kadrosuna dahil edecek

8+3 kuralını da göz önüne alarak Seferovic ile yollarını ayırdıktan sonra Türk pasaportu bulunan bir golcü almak için çalışmalarını devam ettiren Galatasaray, Brighton'lı ismi hedefine aldı. Sarı-kırmızılı takım Premier Lig ekibi içerisinde çok fazla forma giyme şansı elde edemeyen 26 yaşındaki golcü futbolcuyu kiralama formülü ya da bonservis yöntemiyle kadrosuna katmak için adım attı.

Bu sezon sadece 172 dakika sahada kaldı

Brighton Hove Albion'ın talepleri ve tavrı, transferin gidişatına da yön verecek. Dönemin ilk kısmında Premier Lig'de 8 maça çıkma şansı elde etmese de Deniz, yalnızca 94 dakika kadar sahada durabildi. 1 golü bulunan İngiltere Federasyon Kupası'nda toplamda 2 maçta yalnızca 78 dakika kadar sahada kalabilen Deniz Undav, 10 maç içerisinde sadece 172 dakika şans elde etti.

Brighton'da çok fazla sahaya çıkamayan Deniz'i, Galatasaray ekibi içerisine katmayı planlarken İngilizlerin de söz konusu duruma karşı sıcak olduğu belirlendi.

40 gole direkt destek

Geçtiğimiz sene Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’den kiralanan Deniz Undav, burada dikkatleri üzerine çeken bir performans göstermişti. 25 gol atarak ligin birinci sırasına yükselen Deniz Undav, Belçika takımında oynadığı 41 maçta 27 gol ve 13 asistle toplamda 40 golde katkı sağlamıştı.

Geçtiğimiz sene sergilemiş olduğu performansın sonrasında Brighton oyuncusunu kadrosu içerisine dahil etmişti. 2026 senesine kadar Brighton ile kontratı bulunan golcüyü sarı-kırmızılı ekip, kadrosu içine alarak yerli santrfor açığını bu şekilde kapatmayı planlıyor.

Yorumlar (0)