Galatasaray’da kâbus gibi sezon! Bir türlü çare bulunamıyor…

Ligin 14’inci sırasında yer alan ve son olarak Fenerbahçe karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyetle taraftarını üzen Galatasaray’ın bu sezonki deplasman kâbusu devam ediyor. 

SPOR 12.04.2022, 11:40 12.04.2022, 11:46
Galatasaray’da kâbus gibi sezon! Bir türlü çare bulunamıyor…

Burak Elmas başkanlığında yeni umutlar ve şampiyonluk hedefiyle 2021-2022 sezonuna başlayan Galatasaray, bu sezon arzuladığı istikrarı bir türlü sağlayamadı. Peş peşe gelen olumsuz sonuçların ardından Fatih Terim ile yollar ayrılırken, yerine gelen Katalan teknik adam Domenec Torrent de beklentileri karşılayamadı. 

Sezon, büyük umutlar ve yeni hedeflerle başlamıştı

Avrupa’da bir nebze de olsa taraftarının yüzünü güldüren Galatasaray, Barcelona’ya karşı aldığı mağlubiyetle bu kulvara da veda etti ve aylar öncesinden hedefsiz kaldı. Burak Elmas yönetiminin ibra edilmemesi sonrası seçim hazırlıklarına başlayan sarı-kırmızılı camia, sezonu bir an önce tamamlayarak, yeni sezona başlamayı dört gözle bekliyor. 

Galatasaray’ın deplasman fobisi sürüyor

32 hafta sonunda yalnızca 41 puan toplayabilen Galatasaray, pek çok başarısız istatistiği de bu sezon ilk kez tattı. Deplasmanda bir türlü yüzü gülmeyen sarı-kırmızı ekip, bu sezon deplasmanda 34 puan bırakırken, yalnızca 14 puan toplayabildi. Galatasaray, deplasmanda oynadığı maçlarda da -11 averajla sürpriz bir istatistiğe daha imza atmış oldu. 

Fenerbahçe mağlubiyeti, taraftarın sabrını taşırdı

Son olarak Kadıköy’de de Fenerbahçe’ye 2-0’lık skorla yenilen Galatasaray, böylelikle bu sezon deplasmanda 8. kez kaybetti. Zorlu derbide Zajc ve Serdar Dursun’un golleriyle gülen Fenerbahçe’ye karşı etkisiz bir oyun sergileyen sarı-kırmızılı futbolculara, taraftarlar da sosyal medya platformları üzerinden sert tepki gösterdi. 

Bu sezon 13 kez deplasmanlarda puan bıraktı

Deplasmanda 8. kez kaybeden Galatasaray, aynı zamanda 13’üncü kez de puan bırakmış oldu. Deplasman karnesi ile bu sezon sınıfta kalan sarı kırmızılılar, çıktıkları 16 maçın yalnızca 3’ünü kazanabildi. 5 beraberlik alan Galatasaray, 8 kez de deplasman maçlarını puansız tamamladı. 

Torrent yönetiminde de deplasmanda varlık gösteremedi

Fatih Terim’in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Domenec Torrent de Galatasaray’ın deplasman fobisine çare olamadı. Torrent yönetiminde 5 kez deplasman müsabakası oynayan sarı-kırmızılı ekip bu maçların üçünü kaybetti ve yalnızca 4 puan çıkarabildi. 

Deplasmanda eksi 11 averaj

Galatasaray’ın deplasman istatistiklerinde bir diğer dikkat çeken nokta ise atılan ve yenilen goller oldu. 16 deplasman maçında yalnızca 18 kez gol sevinci yaşayabilen Galatasaray, 29 kez de topu ağlarında gördü. Deplasmandaki gol sıkıntısını da gideremeyen sarı-kırmızılı ekip, bu alandaki eksi 11 averajıyla yine ligin 14’inci sırasında kendine yer buldu. 

Yorumlar (0)