Galatasaray'a Arjantinli stoper: Ramiro Funes Mori!

Galatasaray'da tüm gözler ara transfer dönemine çevrildi. İkinci yarıya etkili bir giriş yapmayı hedefleyen sarı-kırmızılı ekipte transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

SPOR 10.01.2020, 11:25 10.01.2020, 17:42
Galatasaray'a Arjantinli stoper: Ramiro Funes Mori!

Ligin ilk yarısını 27 puanla 7. sırada bitirerek büyük hayal kırıklığına neden olan Galatasaray, 5-0'lık Antalyaspor galibiyetiyle ilk yarıyı kapatmıştı. Monaco'dan Henry Onyekuru, RB Leipzig'ten Marcelo Saracchi'yi ve son olarak Jesse Sekidika'yı renklerine bağlayan sarı-kırmızılı ekip, 4. transferi de bitirmeyi planlıyor. Mert Çetin ve Jeison Murillo'nun transferlerinde yol kat edemeyen Galatasaray'a takımından ayrılmak isteyen Arjantinli Ramiro Funes Mori önerisi geldi. Yıldız futbolcunun Fatih Terim'in aradığı özelliklerde olması gelme ihtimalini artırıyor.

Resim

Christian Luyindama'nın yaşadığı sakatlığın ardından sezonu kapatmasından sonra sarı-kırmızılı ekip, birçok isimle temasa geçmişti.

Luyindama'nın yerine takviye arayışına başlayan Galatasaray'a menajerler Villareal'den Ramiro Funes Mori teklifini sundu. 2015-2016'da 12 milyon Euro'ya Everton'a, geçtiğimiz sezon ise 9 milyon Euro'ya Villareal'e transferi gerçekleşen Arjantinli stoper, bu sezon La Liga'da 3 karşılaşmada yalnızca 91 dakika forma giyebildi.

Ramiro Funes Mori ile ilgili görsel sonucu

Çok fazla forma şansı yakalayamadığı için İspanyol takımından ayrılmak için izin isteyen 28 yaşındaki Mori, büyük hedefleri sebebiyle Galatasaray'da oynamayı çok istiyor.

Teknik direktör Fatih Terim'in aradığı sol ayaklı iyi pas yapan stoper özelliklerine tamamıyla uyan ayrıca zaman zaman ön liberoda da görev yapan 1.86 boyundaki Funes Mori'nin Galatasaray'ı istemesindeki en önemli etken ise kardeşi...

Ramiro Funes Mori ile ilgili görsel sonucu

Meksika'nın Monterrey ekibinde forma giyen kardeşi Rogerio Funes Mor, yıllar önce Eskişehirspor'da oynamıştı. Abisine Galatasaray'la ilgili bilgi verdiği belirtildi. Terim'in yakından izlediği Arjantinli stoper için görüşmelerin kısa bir süre içerisinde başlaması ve 1.5 yıllığına Villarreal'den kiralanması hedefleniyor.

Villarreal ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki oyuncu, kariyeri boyunca 207 maça çıktı, 15 gol atıp, 7 de asist yaptı.

Yorumlar (0)