Galatasaray üst tura yükseldi

Avrupa Ligi 3. turunda Hajduk Split'i konuk eden Galatasaray rakibini Babel ve Belhanda'nın attığı gollerle eleyerek play-off turuna çıktı.

SPOR 24.09.2020, 23:10
Galatasaray üst tura yükseldi

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda sarı-kırmızılı temsilcimiz evinde Hajduk Split ile karşı karşıya geldi.

Belhanda oyuna yön veren isim oldu

Türk Telekom Stadyumu'nda korona dahilinde seyircisiz bir şekilde oynanan mücadeleyi 2-0 skorla Galatasaray kazandı ve play-off turuna ismini yazdırdı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri ikinci yarıda 77. dakikada Younes Belhanda ve 86. dakikada Babel attı.

Faslı oyuncu Belhanda, yedek kulübesinde başladığı maça 71. dakikada Ömer Bayram'ın yerine dahil oldu.

Galatasaray, gruplardan önceki son eleme playoffda, Willem-Rangers eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Fatih Terim'den kadroda rotasyon

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, oyuncu kadrosunda rotasyona gitti.

Tecrübeli teknik isim, Süper Lig'de 3. haftada 27 Eylül Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbiden önce çok sayıda as oyuncusunu dinlendirmeyi tercih etti. Fatih Terim, Süper Lig'de hafta sonunda Başakşehir ile oynamış oldukları maçta ilk 11'de 7 değişiklik yaptı ve takımını Hajduk Split karşısında sahaya sürdü.

Sakatlığı olan Marcelo Saracchi müsabakanın kadrosunda bulunmazken, Omar Elabdellaoui, Younes Belhanda, Christian Luyindama, Arda Turan, Emre Kılınç ve Radamel Falcao yedeğe çıktı.

Hajduk Split müsabakasında bu oyuncuların yerlerine Emre Taşdemir, Martin Linnes, Oghenekaro Etebo, Ryan Donk, Ryan Babel, Ömer Bayram ve Mbaye Diagne forma giydi.

Öte yandan Galatasaray maça Linnes, Fatih Öztürk, Donk, Emre Taşdemir, Marcao, Taylan Antalyalı, Etebo, Sofiane Feghouli, Ömer Bayram, Diagne ve Babel ile başladı.

Etebo ilk defa ilk 11'de

Galatasaray'ın yeni transferi Etebo, sarı kırmızılı ekipte ilk defa ilk 11'de sahaya çıktı.

İngiliz ekibi Stoke City'den kiralanan Nijeryalı oyuncu, Süper Lig'de Başakşehir ile oynanan müsabakada oyuna sonradan girmişti.

Bununla birlikte isimleri UEFA listesinde bulunan oyunculardan Şener Özbayraklı, Yunus Akgün, Ali Yavuz Kol ve Jesse Sekidika maçın kadrosunda bulunmadı.

Yorumlar (0)