Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan ilginç açıklama: "Herkes mutsuz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yabancı kısıtlaması sebebiyle zorlandıklarını bir kez daha yineledi ve "8+3 kuralını benden başka konuşan yok. Medya mutsuz, seyirci mutsuz, hocalar mutsuz, herkes mutsuz. Kimin mutlu olduğunu, kimin fayda sağladığını merak ediyorum." sözlerini kullandı.

SPOR 07.10.2022, 17:11 09.10.2022, 08:35
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan ilginç açıklama: "Herkes mutsuz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

"Medya mutsuz, hocalar mutsuz"

Konuyu 8+3 kuralına getiren genç teknik direktör, "Benden başka 8+3 kuralını konuşan yok. Hocalar mutsuz, medya mutsuz, seyirci mutsuz. Kimin fayda sağladığını ve kimin mutlu olduğunu merak ediyorum. Bu kural gelmeden evvel Milli Takım başarılıydı, futbolcularımız da Avrupa'ya gidiyordu. İnşallah bu problem çözülür. Bu konuyla ilgili TFF'nin çalışma yaptığını ve yapacağını biliyoruz. Bu kurala adapte olmaya çalışacağız." sözlerini kullandı.

"Türk futbolculara astronomik rakamlar isteniyor"

Yurt dışındaki yerli oyuncuların da pahalı olduğunu söyleyen Okan Buruk, "Türk futbolcu transferi sınırlı. Oyuncu yetiştirme problemimiz var. Kendi altyapımızdan futbolcuları yetiştirmemiz gerekiyor. Türk savunma futbolcusu bulmak zor, bulduğunuzda da çok büyük fiyatlar isteniyor. Yurt dışındaki futbolcularımız için de öyle. 6-7 milyon eurolar isteniyor. Devre arasında Türk futbolcu almaya çalışacağız fakat içeriden de bunu çözmeye çalışacağız." sözleriyle görüş bildirdi.

"Değişiklikler sebebiyle eleştiri alıyoruz"

Yaptığı değişiklikler sebebiyle eleştiri aldığını söyleyen Okan Hoca, "Türk kuralı sebebiyle değişikliklerden de eleştiri alıyoruz. Lig lideri de 11 gol atmış. Konyaspor'un gol sayısı az. Bizim de öyle. Ama geçen yılın aksine, daha az gol yiyoruz. Biz gol atmak için dominant bir oyun oynuyoruz. Biz aslında tam kadro olmadık. Icardi oynamadı. Juan Mata sadece 1 maç oynadı. Yeni gelen diğer futbolcular da az süre aldı. Kadroyu yüzde 100 oluşturmadan, bu haftaya kadar iyi şekilde geldik. 3 Türk kuralı var, tüm yabancıları oynatamayız. Fakat en formda oyuncuları oynatacağız ve katkı vereceklerdir. Bu hafta boş geçiyoruz, hazırlık yapacağımız bir ekip de yok. Kendi aramızda maç yapacağız." sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)