Galatasaray son 1 ayda baş aşağı döndü!

Milli ara ve ligdeki bay haftası nedeniyle bir ay içinde sadece iki maça çıkan Galatasaray, son iki karşılaşmada 5 puan kaybetti. Ligdeki 8 maçlık yenilmezlik serisi sona eren sarı kırmızılılar, son 1 aylık performansıyla taraftarlardan düşük not aldı.

SPOR 16.10.2022, 10:20 Hakan Öksüz
Galatasaray son 1 ayda baş aşağı döndü!

Spor Toto Süper Lig'de dün Kayserispor deplasmanına çıkan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Gavranovic (22) ve Onur Bulut'un (34) ayağından bulduğu gollerle öne geçen Kayserispor'a karşılık vermeyen Galatasaray'ın tek golü, 86'da Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Sarı kırmızılılar, bu yenilgiyle birlikte ligin ilk 9 haftasında 17 puan toplamış oldu.

İki maçta 5 puan kaybedildi

Milli ara nedeniyle son bir ay içinde sadece 2 maç oynayan Galatasaray, ligde bir haftayı da bay geçti. Bu nedenle oldukça iyi bir hazırlanma süreci elde eden sarı kırmızılılar, bu fırsatı değerlendiremedi. 1 Ekim'de oynanan maçta Adana Demirspor ile berabere kalan Galatasaray, bay haftasının ardından dün akşam da Kayserispor'a 2-1 yenildi.

Galatasaray'ın yenilmezlik serisi sonlandı

Yeni sezonun ikinci maçında Giresunspor'a yenildikten sonra oynadığı 6 karşılaşmadan 4 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrılan Galatasaray, milli ara ve ligdeki bay haftası nedeniyle tökezledi. Bir ay içinde sadece 2 maça çıkan ve tempo sorunu yaşayan sarı kırmızılılar, iki lig karşılaşmasında 5 puan kaybetti. Dün oynanan Kayserispor karşılaşmasının ardından Galatasaray'ın 8 maçlık yenilmezlik serisi de sonlandı.

Okan Buruk: "Milli ara ve bay haftası bize yaramadı"

Kayserispor yenilgisinin ardından düzenlediği basın toplantısında VAR hakemlerini eleştiren teknik direktör Okan Buruk, "Bu sistem şu anda işlemiyor. VAR sisteminin hatalı kararları nedeniyle canı en çok yanan kulüplerden biriyiz. Öte yandan kendi oyunumuza da eleştirel bir şekilde bakıyoruz. Milli ara ve ligdeki bay haftası bize yaramadı. Bu ara nedeniyle tempo sorunlarımız oluştu." dedi.

Yorumlar (0)