Galatasaray orta sahasına Brezilyalı dinamo! Anlaşma tamam…

Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray yönetimi, yeni bir Brezilyalı futbolcuyu daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor. 

SPOR 24.07.2022, 12:13 25.07.2022, 17:19
Galatasaray orta sahasına Brezilyalı dinamo! Anlaşma tamam…

Teknik direktör Okan Buruk’un talimatları doğrultusunda takıma takviye yapmaya devam eden Dursun Özbek yönetimi, son olarak Midtjylland forması giyen 24 yaşındaki Brezilyalı orta saha Evander ile büyük oranda anlaşma sağladı. Merkez orta saha pozisyonunda görev alan Evander, isabetli pas ortalaması ve tekniği ile dikkat çekiyor. 

Kulübü 10 milyon avro istiyor

Danimarka kulübünün Brezilyalı futbolcu için 10 milyon avro istediği öğrenilirken, Galatasaray ise ilk aşamada Midtjylland’a 6 milyon avro teklif etti. Transfer görüşmelerini bizzat Erden Timur’un yönettiği bildirilirken, tarafların kısa süre içerisinde yeni bir görüşme yapacağı öğrenildi. 

Oyuncu ile her konuda anlaşma sağlandı

Oyuncu ile her konuda anlaşmaya varan sarı-kırmızılılar, Danimarka kulübü ile de ortak bir noktada uzlaşarak transferi noktalamak istiyor. Galatasaray’ın oyuncu ile yıllık 1 milyon avro maaş konusunda mutabakata vardığı öğrenildi. Midtjylland ile 1 hafta içerisinde görüşmeleri tamamlamak isteyen Galatasaray yönetimi, anlaşmanın sağlanması halinde oyuncuyu vakit kaybetmeden İstanbul’a getirecek. 

3 sene önce Midtjylland’a transfer oldu

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 7 milyon avro olan 24 yaşındaki Brezilyalı orta saha Evander, profesyonel futbol kariyerine Vasco da Gama altyapısında başladı. 3 sene önce Danimarka’nın Midtjylland kulübüne 2,5 milyon avro bonservis bedeli ile transfer olan yetenekli futbolcu, burada gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti. Evander, Brezilya’nın alt milli takımlarında da toplam 11 kez forma giydi ve bu müsabakalarda 7 gol kaydetti. 

Yorumlar (0)