Galatasaray, Mourinho'nun öğrencisine kancayı taktı!

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Galatasaray teknik heyeti, daha genç ve dinamik bir kadro oluşturmak için kolları sıvadı. Gomis ve Diagne'den en az birini göndermek isteyen yönetimin, Jose Mourinho yönetimindeki Roma ile Konferans Ligi'ni kazanan bir futbolcuyu yakın takibe aldığı iddia edildi.

SPOR 23.06.2022, 10:36 Hakan Öksüz
Galatasaray, Mourinho'nun öğrencisine kancayı taktı!

Süper Lig'de en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray, topladığı 52 puanla ligi 13'üncü sırada bitirdi. Yeni sezonda da aynı durumla karşılaşmak istemeyen sarı kırmızılı yönetim, işi sıkı tutuyor. Yeni transferleri sezon öncesi kampına yetiştirmeye çalışan Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Buruk öncülüğünde ligde fırtına gibi esmek istiyor.

Takımın havası komple değişecek

Yeni sezonda Batefimbi Gomis (37) ve Mbaye Diagne (31) gibi forvetlerle yoluna devam etmek istemeyen sarı kırmızılılar, daha hızlı ve genç golcülerle takımın havasını değiştirmeye çalışacak. Bu iki futbolcunun maaş maliyetini fazla bulan Dursun Özbek yönetimi, yeni transfer için gözünü İtalya'ya çevirdi.

Forvet transferindeki ilk aday Eldor Shomurodov!

İddialara göre Galatasaray, İtalya Seria A ekiplerinden Roma'da top koşturan Eldor Shomurodov'a kancayı taktı. Bu sezon Jose Mourinho yönetimindeki Roma ile UEFA Konferans Ligi'ni kazanan 26 yaşındaki oyuncu, hem dinamik futbol tarzı hem de düşük maliyeti sebebiyle çok sayıda kulübün radarına girdi.

Yönetim, maaş yükünden kurtulmak istiyor

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Galatasaray'ı şampiyon yapmak istediklerini kaydeden Başkan Dursun Özbek, toplam maliyetleri 4.1 milyon euro olan Gomis ve Diagne'yi göndermenin yollarını arıyor. Yönetimin hedefinin, bu iki futbolcunun satışından elde edilen gelirle Shomurodov'a imza attırmak olduğu ileri sürüldü. 

Shomurodov'un yanına bir Türk forvet alınabilir

Yeni sezonda kadroyu önemli ölçüde değiştirecek olan Galatasaray, hem maliyet hem de yabancı sınırı nedeniyle Shomurodov'un yanına bir Türk golcüyü almak istiyor. Sarı kırmızılı yönetimin, forvet hattının yanı sıra sağ bek ve stoper için de arayışlara girdiği belirtildi. Yeni sezona tamamen değiştirilmiş bir orta saha ile girecek olan Galatasaray, transfer döneminde hızlı davranmak istiyor.

Mustafa Muhammed kalacak mı?

Gelen bilgilere göre yönetim, 24 yaşındaki Mustafa Muhammed'i yeni sezonda da takımda tutacak. Özbek futbolcu Eldor Shomurodov ile anlaşılması halinde Gomis ve Diagne'nin büyük ihtimalle takımdan gönderileceği söyleniyor. 

Gomis ve Diagne'den biri takımda kalabilir!

Sarı kırmızılı yönetim, teknik direktör Okan Buruk'tan gelecek rapora göre bu iki forvetten birini takımda tutabilir. Galatasaray'ın bu durumda 37 yaşındaki Gomis ve 31 yaşındaki Diagne'den hangisi ile yola devam edeceği merak ediliyor. Diagne'ye yeni sezonda 2 milyon 400 bin euro ödemek istemeyen yönetimin, bu futbolcu ile yollarını ayırması ihtimalinin daha yüksek olduğu iddia ediliyor.

Yorumlar (0)