Galatasaray maça Kovid-19'lu oyuncularla çıkacak

ING Basketbol Süper Ligi'nde bugün Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray Nef Erkek Basketbol Takımı'nın, erteleme isteğinin TBF (Türkiye Basketbol Federasyonu) tarafından reddedilmesi sebebiyle sahaya COVID-19 testi pozitif olan basketbolcularla çıkmak mecburiyetinde kalacağı belirtildi.

SPOR 06.02.2022, 01:31
Galatasaray maça Kovid-19'lu oyuncularla çıkacak

Galatasaray'ın basketbol şubesinin sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, yaklaşık olarak 7 gün evvel 9 oyuncunun COVID-19 testlerinin pozitif olduğu, bahse konu vakalar sebebiyle de FIBA Şampiyonlar Ligi kapsamında 31 Ocak'ta MHP Riesen ve 3 Şubat'ta Hapoel Holon müsabakalarının ertelendiği kaydedildi.

"Koronalı oyuncuların da sahada olmaları gerekecek"

Bazı basketbolcuların testlerinin halihazırda pozitif neticelendiğinin altı çizilen açıklamada, şu sözler sarf edildi:

"4 ve 5 Şubat'taki kontrollerde 6 oyuncumuzun testi pozitif çıkmıştır. Anadolu Efes ve TBF durumdan haberdar edilmiştir. Maçın oynanmasının bugün sahada olacak herkesin sağlığı yönünden risk oluşturacağı ve ertelenmesi gerekliliği hususunda başvuru yapılmıştır. TBF tarafından az evvel gerçekleştirilen bilgilendirmeyle, tarafımızca yapılan bütün başvurulara karşılık mevcut COVID-19 prosedürleri gereğince maçın oynanacağını tebliğ almış durumdayız. An itibarıyla yalnızca 6 sağlıklı oyuncuya sahip olduğumuzdan dolayı, COVID-19 pozitif durumları sürmekte olan oyuncuların da bugün sahada yer almaları gerekecektir. Bu hususu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Galatasaray'ın ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma, saat 20.15'te başlayacak.

Yorumlar (0)