Galatasaray liderliğini pekiştirmek istiyor: Rakip Hatayspor

Fenerbahçe'yi devirerek galibiyet serisini 7 maça çıkaran lider Galatasaray, yarın ligin alt sıralarında yer alan Atakaş Hatayspor'u konuk edecek. Ligin ilk yarısını galibiyetle bitirmek isteyen sarı kırmızılılarda eksik ve kart sınırında oyuncular bulunuyor. İşte kritik maça dair detaylar...

SPOR 12.01.2023, 10:38 Hakan Öksüz
Galatasaray liderliğini pekiştirmek istiyor: Rakip Hatayspor

Spor Toto Süper Lig'de 18'inci hafta maçında deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek puan farkını 4'e yükselten lider Galatasaray, ilk yarının son maçında yarın Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak. Saat 20.00'de başlayacak kritik karşılaşma, Nef Stadı'nda yapılacak. Okan Buruk liderliğindeki sarı kırmızılılar, Hatayspor'u da yenerek Fenerbahçe galibiyetini anlamlı hale getirmek istiyor.

Galatasaray ve Hatayspor'un ligdeki durumları

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla giren Galatasaray, şimdiye kadar ligde oynadığı 17 maçta 12 kez galip geldi. Rakiplerine sadece 2 kez boyun eğen sarı kırmızılılar, 39 puanla ligin zirvesine kuruldu. 

17 puanlı Atakaş Hatayspor ise 17 maçın sadece 4'ünü galip tamamladı. 8 maçtan yenilgiyle ayrılan Hatayspor, ligin 16'ncı sırasında yer alıyor.

Galatasaray'ın 7 maçlık galibiyet serisi

Fenerbahçe derbisindeki galibiyetle birlikte ligdeki son 7 mücadeleyi kazanan sarı kırmızılılar, 8 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. Son olarak 10'uncu hafta maçında Yukatel Kayserispor'a yenilen Galatasaray, sonraki hafta çıktığı Corendon Alanyaspor karşılaşmasından 1 puanla ayrıldı. 

Okan Buruk yönetimindeki sarı kırmızılı takım, bundan sonra oynadığı 7 maçı da kazandı. Galatasaray bu süreçte Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe gibi rakiplerine diz çöktürdü.

Sarı kırmızılılarda eksikler var

Sarı kart cezası bulunan Belçikalı Dries Mertens, Hatayspor karşısında sahaya çıkamayacak. Sakatlıkları süren Mathias Ross ve Kazımcan Karataş'ın da bu maçta forma giyemeyeceği belirtildi. Berkan Kutlu, Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz ise sarı kart sınırında bulunuyor. 

Yorumlar (0)