Galatasaray-Kayserispor maçında tartışma yaratan karar

Süper ligin 20. haftasında karşılaşan Galatasaray Kayserispor mücadelesinden tartışmalı bir pozisyon yaşandı. 

SPOR 02.02.2020, 20:27
Galatasaray-Kayserispor maçında tartışma yaratan karar

Mücadelenin 20. dakikasındaki bir pozisyonda Kayserispor cephesi penaltı bekledi. Kayserispor'da Henrique, ceza sahasında Donk ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi Zorbay Küçük oyunu devam ettirdi. Pozisyon VAR'da incelendi ve penaltı olmadığına karar verildi.

"Bu pozisyon penaltı"

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen şöyle konuştu;

"Donk'un pozisyonu penaltı değil, alakası yok. Gırgır geçiyorum, penaltı bu. Bu pozisyon için hakem, eski hoca, antrenör falan olmana gerek yok, VAR'a sormana da gerek yok. Zorbay hoca sormayacaksın. Bu pozisyon için hakem olmana da gerek yok, eğitimden geçmene de gerek yok. Gri ise VAR'a gitme diyorlar ya, bazen tartışılacak, bazen tartışılmayacak pozisyonlar vardır."

"Şu pozisyonda VAR’a gerek yok"

"Bazı hakem hataları tartışılır. Dün Trabzonspor'un golü öncesinde hakem autu korner verdi ya, hakem hata yapabilir ama şu pozisyona VAR'a falan gerek yok. Zekeriya bey olsam, VAR'ı ararım, eve gitsin, maçı VAR'sız yönetsinler derim. VAR'lık falan alakası yok bunun."

Selçuk Dereli: "Net penaltı"

Eski hakem Selçuk Dereli de pozisyonla ilişkin olarak; "Donk’un rakibine yaptığı müdahale açık penaltıydı." yorumunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Yorumlar (0)