Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Galatasaray, ligde şampiyon olmasının ardından gözünü Şampiyonlar Ligi'ne çevirdi. Sarı-kırmızılılar, turnuvaya 2. eleme turundan katılacak. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri ve eleme turu maçlarının oynanacağı tarihler netleşti.

SPOR 31.05.2023, 14:52 31.05.2023, 15:08 Hakan Öksüz
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Dün akşam oynanan maçta Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek ligdeki 23. şampiyonluğunu garantileyen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ni beklemeye başladı. Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak. Bu turun ardından 3. ön eleme ve play-off turları oynanacak. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmek istiyorsa 3 turu geçmek zorunda.

Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turuna Galatasaray seri başı olarak katılacak. Bu turda toplamda 20 takım mücadele edecek. Geçen sezon Trabzonspor'u eleyen Kopenhag'ın yanı sıra Panathinaikos, Molde ve Dinamo Zagreb gibi takımlar, turnuvaya bu turda dahil olacak.

2. eleme turu maç tarihleri

Galatasaray'ın rakibinin belirleneceği 2. eleme turu kura çekimi 21 Haziran'da gerçekleştirilecek. Bu turda ilk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş müsabakaları ise 1-2 Ağustos'ta yapılacak.

3. eleme turu maç tarihleri

Bu turu geçen 10 takıma Sparta Prag ile AEK dahil olacak, 3. eleme turunda toplamda 12 takım katılmış olacak. 24 Temmuz'da çekilecek kuraların ardından 3. eleme turu ilk maçları 8-9 Ağustos'ta, rövanş maçları 15 Ağustos'ta oynanacak.

Play-off maç tarihleri

Gruplara kalma adına son olarak play-off turu oynanacak. 3. eleme turunu geçen 6 takım, Belçika Ligi şampiyonu ve Young Boys ile birlikte toplamda 8 takım bu turda ter dökecek.

Play-off kura çekimi 7 Ağustos'ta yapılacak. 22-23 Ağustos'ta ilk maçlar, 29-30 Ağustos'ta ikinci maçlar yapılacak. Rakibini eleyenler, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele edecek. 

Yorumlar (0)