Galatasaray'ın önündeki 5 engel!

Transfer dönemine hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray’ın kısa süre içerisinde çözüme kavuşturması gereken birçok konu ve problem bulunuyor. Yönetim bir yandan Finansal Fair Play kriterlerine uyma adına ekonomik yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışırken, diğer taraftan da kadroyu güçlendirme adına transfer için çalışmalar yapıyor. İşte beş ana başlıkta, sarı-kırmızılı teknik heyetin ve yönetimin şu sıralar çözmeye çalıştığı sorunlar...

SPOR 09.01.2020, 15:36 12.01.2020, 15:17
Galatasaray'ın önündeki 5 engel!

Galatasaray'ın yoğun mesai harcadığı önemli konular şu şekilde: 1-) Kadrodaki yabancı sayısının azaltılması. 2-) Brugge’ün istemediği Diagne’ye yer açmak. 3-) Arda Turan konusunu çözüme kavuşturmak. 4-) Savunmaya takviye yapmak. 5-) Mariano ve Nagatomo ile fesih için anlaşmak.

Yabancı sayısı daha şimdiden 18 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Onyekuru, Saracchi ve Sekidika’yı renklerine bağlayan, Linnes’i de A Takım kadrosuna dahil eden sarı-kırmızılı ekipte, yabancı oyuncu sayısı 18’e yükseldi. Luyindama’nın sözleşmesini askıya alacak olan yönetimin, 3 yeni transfere de kadroda yer açılması lazım. Kısaca Galatasaray’da 3 yabancı oyuncu ile yolların ayrılması gerekiyor Gideceklere ilk aday, kadro dışı bırakılan Steven Nzonzi olacak.

Mbaye Diagne geliyor

Club Brugge’ün kamp kadrosuna dahil edilmeyen ve Galatasaray'a dönmek isteyen Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı ekipten gelecek yanıtı beklemeye başladı. Yabancı kontenjanı dolu olan Galatasaray, Kasımpaşa’dan 13 milyon Euro’ya alınan oyuncunun ikinci yarıyı boş geçirip değer kaybetmesini de göze alamıyor. Bu sebeple Diagne’nin dönüşü gündemde yer alıyor.

Arda Turan kararsızlığı

Başakşehir, Arda Turan’ın sözleşmesini karşılıklı feshederken başarılı futbolcu da eski takımı Galatasaray’da para almadan 6 ay oynayabileceğini belirtti. Fatih Terim, açıklamasında Arda’nın dönüşüne bir kez daha yeşil ışık yaktı. Ancak kulüp başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimin bu transfere sıcak bakmadığı biliniyor.

Stoper ve ön libero transferi

Ara transfer döneminde 3 takviye birden yapsa da teknik heyetin ‘olmazsa olmaz’ iki isteği daha var: Stoper ve ön libero. Galatasaray, yabancı kontenjanını da göz önüne alarak Roma’dan Mert Çetin’i kiralamak istiyor ancak İtalyan ekibinden şu ana kadar istediği cevabı. Kulübün stoper için B planı ise eski Simon Kjaer oldu.

Mariano ve Nagatomo sorunu

Yabancı kontenjanını isteyen sarı-kırmızılar, Babel’in 1.25 milyon Euro’luk maaşını ödemeyi kabul eden Ajax’la anlaşmaya vardı. Sözleşmeleri 6 ay sonra sona erecek olan Nagatomo ve Mariano’yla da fesih için görüşülüyor ancak iki oyuncu için ikinci devrenin hak edişlerinin bir kısmının talep edildiği ileri sürüldü.
 

Yorumlar (0)