Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki '1959' kavgası büyüyor

Fenerbahçe, 1959 öncesindeki şampiyonluklarla ilgili olarak meydana gelen tartışmaların ardından konuyu canlı yayında tartışmak için Galatasaray'a çağrı yaptı. Galatasaray ise '1959' tartışmaları sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bir röportajındaki sözlerini yayımladı.

SPOR 01.04.2021, 21:26 01.04.2021, 21:37
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki '1959' kavgası büyüyor

Fenerbahçeli yönetici Metin Sipahioğlu ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'ın kulüp televizyonlarındaki konuşmalarının ardından sarı-lacivertli kulüpten yeni bir çağrı geldi. 

"Herkesin önünde tartışalım"

Sarı-lacivertlilerden sarı-kırmızılılara yapılan çağrıda, şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüzün resmi kanıtlar ve belgelerle talep ettiği, 'tarih yok sayılamaz' dediği; 1959 sezonu öncesindeki Türkiye şampiyonluklarına ilişkin tamamıyla kanıtsız şekilde aleyhte iletişim gerçekleştiren Galatasaray Spor Kulübü'ne açık teklifimizdir. İstediğiniz platformda (isterseniz sizin kanalınız da olabilir), ister başkanlar seviyesinde, ister yöneticiler seviyesinde iştiraklerle bu hususu tüm Türkiye önünde tartışmaya çağırıyoruz."

Galatasaray'dan 'Ali Koç' paylaşımı

Sarı-lacivertli yönetici Metin Sipahioğlu, kulüp televizyonundaki bir yayında, "Hangi kulübün cemaatlerin etrafında gezindiği, şampiyonluk belgesellerinden FETÖ firarilerini çıkarmak durumunda kaldığı bellidir." sözlerini sarf etmişti. 

Galatasaray yöneticisi Yusuf Günay ise yanıt olarak, "Fenerbahçe'yi temsil eden bir şahsın çıkıp da, 'Galatasaray, terör örgütü üyesi gibidir.' bir söz söylemesi asla kabul edilemez. Bu tip şahıslar yöneticilik yapmamalıdır." demişti.

Sarı-kırmızılı kulüp, bu tartışmalar üzerine resmi sosyal medya hesabı üzerinden, "Alçak bir terör örgütü ile Galatasaray'ın adını sistematik bir biçimde ananlara ufak bir hatırlatma." diyerek, Ali Koç'un başkan adaylığı döneminde gerçekleştirdiği açıklamaları paylaştı. 

Yorumlar (0)