Galatasaray, Göztepe deplasmanında: 6 önemli eksik, Terim dönüyor

Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, yarın Göztepe deplasmanına konuk olurken Galatasaray’da Falcao, Yedlin, Linnes, Mustafa Muhammed, Babel ve Donk maçta görev alamayacak.

SPOR 16.04.2021, 10:52 17.04.2021, 16:52
Galatasaray, Göztepe deplasmanında: 6 önemli eksik, Terim dönüyor

Ligde son 6 maçta 1 galibiyet alabilen Galatasaray, yarın saat 19.00’da Göztepe deplasmanına çıkacak.

Liderin 8 puan gerisinde

Ligde oynadığı 32 maçta 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik alabilen ve 62 puanla lider Beşiktaş 8 puan gerisinde yer alan Galatasaray, ligde 3. sırada bulunuyor.

Ev sahibi Göztepe ise bu sezon oynadığı 33 maçta 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 11 mağlubiyet alarak 46 puanla 10. sırada kendisine yer buldu.

Galatasaray ve Göztepe arasında, ilk yarıda oynanan maçta karşılaşma 3-1’lik skorla Galatasaray’ın galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Galatasaray’da 6 önemli eksik

Ligde üst üste şok puan kayıpları yaşayan Galatasaray’ın, yarın deplasmanda Göztepe ile oynayacağı maçta 6 önemli eksiği bulunuyor. Galatasaray’da Martin Linnes, Yedlin ve Falcao sakatlıkları, Mustafa Muhammed Kovid-19 testinin pozitif çıkması, Ryan Babel ve Ryan Donk ise kart cezalısı olmaları sebebiyle yarınki Göztepe maçında forma giyemeyecek.

Fatih Terim’in, Mustafa Muhammed, Babel ve Falcao’nun yokluğunda forvet hattında Halil Dervişoğlu veya Oğulcan Çağlayan’ı ilk 11’de başlatması bekleniyor.

Ayrıca Galatasaray’da, O. Etebo, Göztepe maçı öncesi sarı kart sınırında yer alıyor.

Teknik direktör Fatih Terim'in forvetler Falcao, Mustafa Muhammed ve Babel'in yokluğunda hücumda Oğulcan Çağlayan ya da Halil Dervişoğlu'na görev vermesi bekleniyor.

Terim’in cezası tamamlandı

Galatasaray’ın evinde oynadığı Çaykur Rizespor maçındaki eylemleri nedeniyle 2 maç ceza alan ve Hatayspor ile Karagümrükspor maçlarında kulübede yer alamayan Fatih Terim ve yardımcısı Ümit Davala’nın cezaları tamamlandı. Fatih Terim ve Ümit Davala, yarınki Göztepe maçında kulübede yer alabilecek.

6 maçta 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet

Ligde zor günler geçiren Galatasaray, oynadığı son 6 maçın yalnızca 1’ini kazanırken 3’ünde mağlup oldu ve  2 maçta da sahadan 1 puanla ayrıldı. Bu maçların sonucunda 18 puanın yalnızca 5’ini alabilen Galatasaray, lider Beşiktaş’ın 8, ikinci Fenerbahçe’nin 4 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.

Göztepe serisine devam etmek istiyor

Süper Lig’de oynadığı son 3 maçta mağlubiyet yaşamayan Göztepe, yarınki Galatasaray maçıyla bu seriyi devam ettirmenin peşinde.

Ligde aldığı üst üste 2 yenilgiden sonra H.K.Kayserispor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Göztepe, sahasında Çaykur Rizespor’u ve deplasmanda Hatayspor’u mağlup ederek son 3 maçta 7 puan aldı. Göztepe, 35. haftaya 46 puanla 10. sırada girerken Kovid-19’a yakalanan Alpaslan Öztürk ve sakatlığı bulunan Mihojevic’in Galatasaray maçında görev alamayacağı açıklandı.

Yorumlar (0)