Galatasaray, Gençlerbirliği'ne konuk oluyor!

Süper Lig'in 7. haftasında bu akşam Galatasaray, Gençlerbirliği'ne konuk oluyor.

SPOR 05.10.2019, 09:04
Galatasaray, Gençlerbirliği'ne konuk oluyor!

Cemil Usta Sezonu 7. hafta maç programında bu akşam saat 20.00'de Eryaman Stadyumu'nda Galatasaray, Gençlerbirliği ile karşı karşıya geliyor. Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy ve Ekrem Kan olacak.

Halil Umut Meler daha önce Galatasaray'ın 11 karşılaşmasını yönetti. Sarı-kırmızılı takım, bu 11 karşılaşmanın 9'unda galibiyet yaşarken 2'sinde ise sahadan eşitlikle ayrıldı. Meler, son olarak Galatasaray'ın Akhisarspor ile oynadığı Süper Kupa Finali'nde görev aldı.

Takımların muhtemel 11'leri şu şekilde:

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Ömer, Nzonzi, Seri, Belhanda, Emre Mor, Feghouli, Andone

Gençlerbirliği: Ertaç, Ahmet Oğuz, Toure, Flavio, Polomat, Fabricio, Berat, Ayite, Sessegnon, Candeias, Sio

Galatasaray'da 3 eksik

Galatasaray'da Radamel Falcao, Mario Lemina ve Christian Luyindama sakatlıklarından dolayı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı takımda Ömer Bayram, Malcao ve Mariano sınırda bulunan isimler. Bu oyuncular sarı kart görmesi halinde Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

Ankara ekibinde ise sakatlığı ya da kart cezası bulunan bir oyuncu yok.
 
1 haftada 3 maç

Galatasaray, bir hafta içerisindeki 3. karşılaşmasını oynayacak. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Fenerbahçe'yi konuk eden Cimbom, salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain ile karşı karşıya geldi.

95. randevu

Galatasaray ve Gençlerbirliği Süper Lig'deki 95. karşılaşmasına çıkacak. Daha önce oynanan 94 karşılaşmanın 52'sinde sarı-kırmızılı takım sahadan mutlu ayrılırken, Gençlerbirliği 22 galibiyet yaşadı. 20 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Ankara deplasmanında son 6 karşılaşmadan birisini kazanabilen Galatasaray, bundan önceki 6 maçın 5'inde sahadan galip ayrıldı.

Galatasaray ligdeki son iki karşılaşmasında da sahadan beraberlikle ayrılırken, en son 2013 yılında üst üste 3 maçta sahadan 1 puanla ayrıldı.

Lig tarihinin en kötü başlangıcı

Ligde bu sezon hiç bir maçı kazanamayan ve sadece iki puan alabilen Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinin en kötü başlangıcını yaptı.

Gençlerbirliği, Beşiktaş ile ligde kalesinde en çok gol gören takımlarından birisi.

Gençlerbirliği'nde oynayan Stephane Sessegnon bu yıl ligde en fazla çalım atan ve rakipleri tarafından en fazla faul yapılan oyuncu.
 

Yorumlar (0)