Galatasaray gelir şampiyonu oldu!

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, geçtiğimiz sezon Avrupa'nın 8 önemli ligini zirvede tamamlayan kulüpler arasında vergi sonrası gelirini en fazla arttıran takım oldu.

SPOR 15.01.2020, 15:36
Galatasaray gelir şampiyonu oldu!

KPMG Football Benchmark'ın yaptığı araştırmada, İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Portekiz ve Türkiye'nin en üst liginde geçen sezon şampiyonluk yaşayan takımların geliri mercek altına alındı.

Araştırmaya göre Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, sekiz şampiyon arasında vergi sonrası gelirini en çok arttıran takım olarak ön planda yer aldı. Bir önceki sezon ekside olan gelirini yüzde 54 arttıran sarı-kırmızılı ekip, 5 milyon Euro yükselişe geçti. Galatasaray, söz konusu artışa rağmen 146 milyon Euro'luk geliriyle sekiz takım arasında en az kazanç sağlayan ekip oldu.

4 takım zarar etti

Sarı-kırmızılı ekibin ardından gelirini yüzde 50 arttıran Hollanda şampiyonu Ajax ikinci, Bundesliga'yı zirvede tamamlayan Bayern Münih ise yüzde 21'lik yükselişle üçüncü sırada yer aldı. Portekiz şampiyonu Benfica da vergi sonrası yüzde 9 kar elde ederken, Manchester City (yüzde -0,3), Paris Saint-Germain (PSG) (yüzde -3), Barcelona (yüzde -8) ve Juventus'un (yüzde -21) karında düşüş meydana geldi.

Stat doluluk oranında Bayern Münih lider

Galatasaray, 146 milyon Euro'luk gelirin yüzde 50'sini yayın haklarından, yüzde 32'sini de ticari gelirlerden sağladı. Sarı-kırmızılı ekibin maç günü geliri ise yüzde 18'de kaldı. Galatasaray, sekiz takım içerisinde yüzde 69'la stat doluluk oranında en son sırada bulunuyor.

Yüzde 100 stat doluluk oranıyla Alman takımı Bayern Münih zirvede yer alırken, Manchester City, Ajax ve PSG ise yüzde 98'le ikinci sırayı paylaştı.

Yorumlar (0)