Galatasaray-Fenerbahçe derbisi golsüz sonuçlandı!

Süper Lig'de bu akşam Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 0-0 eşitlik ile sonuçlandı.

SPOR 28.09.2019, 21:56 28.09.2019, 22:38
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi golsüz sonuçlandı!

Ligin 6. haftasında Galatasaray, evinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşmada taraflar sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmada takımların ilk 11'i şu şekilde idi:

Galatasaray: Muslera, Nagatomo, Luyindama, Marcao, Mariano, Lemina, Nzonzi, Belhanda, Feghouli, Babel, Falcao

Fenerbahçe: Altay, Isla, Zanka, Jailson, Dirar, Gustavo, Emre, Kruse, Ozan, Tolga, Muriç

Yabancı kuralı nedeniyle Florine Andone ve Jean Micheal Seri karşlaşmayı tribünden takip etti.

Derbi seramonisinde dikkat çeken detaylardan birisi Fenerbahçe'nin Alman futbolcusu Max Kruse'un İstiklal Marşı'nı ezbere okuması oldu.

Karşılaşmanın önemli dakikaları

Maçın 55. dakikasında Galatasaray'da Lemina ceza sahası içinde yerde kaldı ve penaltı bekledi. Sarı kırmızılılar Gustavo'nun hareketi gerekçesiyle penaltı beklerken, Cüneyt Çakır korneri gösterdikten sonra pozisyonu VAR'dan izledi ve  Penaltı olmadığını pozisyon öncesi elle oynamanın olduğunu söyledi.

Poziyon sonrası Selçuk Dereli, "Bana göre Cüneyt Çakır'ın kararı doğru. Üzerinden 4-5 pozisyon geçiyor ama Babel'in elle oynaması var. Eğer Babel elle oynamasaydı Lemina'nın pozisyonunda net bir penaltı vardı." dedi.

Karşılaşmanın 75. dakikasında Emre Belözoğlu, Emre Mor'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.  

Sarı-kırmızılı takımdan Marcao 78. dakikada sarı kart gören isim oldu.

84. dakikada Emre Belözoğlunun frikiği auta gitti.

Ersun Yanal, Fatih Terim'i 17 yıldır mağlup edemiyor

Sarı-lacivertli kulübün Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı kulübe karşı tek zaferini Gençlerbirliği ile 24 Kasım 2002'de 1-0 skorla yaşadı. İki teknik direktörün saha kenarında rakip olduğu 9 karşılaşmada Yanal, galibiyet yaşayamadı. Terim ve Yanal, kariyerlerinde sadece iki dev kez derbide karşılaştı. 11 Ağustos 2013'teki Süper Kupa finalini Galatasaray uzatmalarda Drogba ile 1-0 kazandı. Geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısındaki karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

En yüksek seyirci rekoru

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde 51.663 biletli giriş sayısıyla Türk Telekom Stadyumu’nun en yüksek seyirci rekoru kırıldı.

Koray Şener unutulmadı

Geçen sezon 2 Kasım 2018 tarihinde Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbide hayatını kaybeden Fenerbahçe taraftarı Koray Şener unutulmadı. Derbiyi tribünden takip eden ve kalp krizi geçirerek yaşama veda eden Koray Şener, arkadaşları tarafından anıldı. 10 ay sonra yeniden Türk Telekom Stadı'na gelen Fenerbahçeli taraftarlar, Koray Şener'i pankartlar ve tezahüratlarla yaşattı. Ayrıca UNIFEB grubu Koray Şener için maça tamamen siyah kıyafetlerle geldi.
 

Yorumlar (0)