Galatasaray evinde Rizespor’a yenildi

Galatasaray Süper Lig’de 31. haftada evinde Rizespor’a mağlup oldu. Nefeslerin tutulduğu mücadele Rizespor’un 4-3’lük galibiyetiyle sona erdi.

SPOR 19.03.2021, 22:19 21.03.2021, 09:40
Galatasaray evinde Rizespor’a yenildi

Süper Lig’de 31. haftada Galatasaray ve Çaykur Rizespor karşılaştı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’ndaki maç deplasman ekibi Rizespor’un 4-3’lük galibiyetiyle sonuçlandı.

Yapılan savunma hataları Galatasaray’a kaybettirdi

Galatasaray, Christian Luyindama’nın yaptığı hatanın ardından 2. dakikada Braian Samudio’nun attığı golle öne geçti. Galatasaray dakikalar 14’e geldiğinde DeAndre Yedlin ile beraber skoru eşitledi. 31. dakikaya gelindiğinde Emre Akbaba attığı vuruşla Galatasaray’ı maçta öne geçirdi. Dakikalar 41’e geldiğinde ise Boldrin Marcao’nun hatasını iyi bir şekilde değerlendirerek skora eşitliği getirdi.

54. dakikada DeAndre yedlin ceza sahasında elle müdahale ettiği için penaltı atışına hak kazandı. Skoda’nın kullandığı penaltı atışı Rizespor’u yeniden öne geçirdi. 74. dakikaya gelindiğinde Meriah kendi kalesine attığı golle skoru eşitlemiş oldu.

Maçta 77. dakikaya gelindiğinde hakem Volkan Bayarslan Rizespor lehine bir penaltı noktası gösterdi. Yedlin’in Michalak’a yapmış olduğu faulün ceza sahasının dışında olduğuna ilişkin yapılan VAR uyarısının ardından hakem serbest vuruş işareti verdi. Yedlin’in itirazına Volkan Bayarslan’dan ikinci bir sarı kart geldi ve Galatasaray oyunda 10 kişi kaldı.

Rizespor’un galibiyeti aldığı golü ise dakikalar 90+3’ü gösterdiğinde Fernando Boldrin attı.

11 maçın ardından Galatasaray evinde kaybetti

Galatasaray evinde 11 maçın ardından kaybederek 61 puanda kaldı. 17 yılın ardından Galatasaray’ı İstanbul’da mağlup eden Rizespor ise puanını 34’e çıkardı.

Galatasaray bir sonraki karşılaşmada Hatayspor’a konuk olacak. Rizespor ise evinde Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak.

Maç sonrası Rizespor’dan gönderme…

Maçın ardından Rizespor’un yaptığı bir paylaşım da olay oldu. Rizespor maç sonrasında skoru random bir gülme ile paylaşınca sosyal medya çalkalandı.

Sarı kırmızılı taraftarlar bu mesaja tepki gösterdi.

2019 yılına bir gönderme

Bununla beraber Rizespor’un yaptığı bu paylaşım Galatasaray’ın 2019 senesinde Rizespor maçında atmış olduğu bir tweete misilleme olarak görüldü.

Yorumlar (0)