Galatasaray, eski günlerini özlüyor!

Galatasaray, son yıllarda Avrupa'daki eski günlerini mumla arıyor. Şampiyonlar Ligi´nde bu sezon 3 puan alamayan sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında 100'üncü galibiyetine de elde edemedi.

SPOR 12.12.2019, 11:08
Galatasaray, eski günlerini özlüyor!

Galatasaray'ın, dün gece Paris Saint-Germain karşısında aldığı 5-0´lık yenilginin ardından bu sezonki Avrupa serüveni sona erdi.

Sarı-kırmızılı ekip, bu maçla beraber Avrupa kupalarında oynadığı son 13 karşılaşmada galibiyetle tanışamadı. Galatasaray, Avrupa kupalarında son galibiyetini geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ilk grup karılaşmasında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında 3-0´lık skorla yaşamıştı.

Aslan, bu maçın ardından 11 Şampiyonlar Ligi, 2 de Avrupa Ligi olmak üzere oynadığı 13 maçta 9 mağlubiyet aldı ve 4 beraberlik elde etti.

galatasaray ile ilgili görsel sonucu

20 maçlık galibiyet hasreti devam ediyor

Dün oynanan Paris Saint-Germain karşılaşmayla beraber Galatasaray’ın Avrupa kupalarında deplasmandaki galibiyet hasreti 20 maça çıktı. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarındaki en son deplasman galibiyetini 2012-2013 UEFA Şampiyonlar Ligi 2´nci tur ikinci maçında Alman temsilcisi Schalke 04 karşısında almıştı.

Galatasaray, karşılaşmayı 3-2 kazanarak Şampiyonlar Ligi´nde çeyrek finale yükselmişti. Aslan, bu galibiyetten sonra deplasmanda oynadığı 19 maçta 15 kez kaybederken, rakipleri 4 kez de berabere kaldı.

galatasaray 25 şubat 2016 ile ilgili görsel sonucu

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında son dış saha golünü ise 25 Şubat 2016 tarihinde oynanan Lazio deplasmanında attı. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı karşılaşmada İtalyan ekibine 3-1 mağlup olmuştu.

Galatasaray'ın golünü Yasin Öztekin kaydetmişti. Sarı-kırmızılılar, Lazio maçından sonra Avrupa kupalarında oynadığı son 8 deplasman müsabakasında gol atamadı.

Yorumlar (0)