Galatasaray, derbi öncesi moral peşinde: Rakip Ankaragücü

Galatasaray, pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinden önce sahasında ağırlayacağı Ankaragücü'nü yenmek istiyor. Okan Buruk'un öğrencileri, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak maça kilitlendi. İşte Galatasaray-Ankaragücü maçına dair detaylar...

SPOR 03.01.2023, 11:07 Hakan Öksüz
Galatasaray, derbi öncesi moral peşinde: Rakip Ankaragücü

Spor Toto Süper Lig'de 33 puanla zirvede yer alan Galatasaray, 17. hafta maçında yarın MKE Ankaragücü ile sahasında karşılaşacak. Ligde oynadığı son 5 maçtan galibiyetle ayrılan sarı kırmızılılar, yarın (çarşamba) saat 20.00'de Nef Stadı'nda yapılacak maçı da kazanarak seriyi devam ettirmek istiyor.

Maçın hakemi Zorbay Küçük

Hakem Zorbay Küçük'ün düdük çalacağı maçta rakibini mağlup ederek 1 puan gerisindeki Fenerbahçe'ye liderlik şansı vermek istemeyen Okan Buruk'un öğrencileri, maça galibiyet parolasıyla çıkacak. 8 Ocak Pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray, bu maç öncesi kazanarak derbiye moralli gitmek istiyor.

Galatasaray'da eksikler

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Mathias Ross, Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş'ın bu maçta oynaması beklenmiyor. Kart cezalıları Sergio Oliveira ile Sacha Boey'in de bu maçı pas geçeceği kaydedildi. Mauro Icardi'nin durumunun ise maç saatinde netlik kazanacağı belirtildi. 

3 oyuncu kart sınırında

Sarı kırmızılılarda Fenerbahçe maçı öncesi Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı kart sınırında bulunuyor. Bu isimler, Ankaragücü karşısında sarı kart görmeleri durumunda Fenerbahçe derbisine yer alamayacak.

Bu sezon ligde oynadığı 15 maçta 10 kez kazanan ve 2 defa sahadan mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, 16 puanlı Ankaragücü'nü sahasında devirmek istiyor. Ligdeki son 6 maçında yenilgi yüzü görmeyen sarı kırmızılılar, bu karşılaşmayı da kazanarak seriyi devam ettirmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)