Galatasaray, DeAndre Yedlin ve Gedson Fernandes'i kadrosuna kattı

Galatasaray, İngiliz ekibi Newcastle United'da forma giyen ABD'li sağ bek oyuncusu DeAndre Yedlin ve Portekiz ekibi Benfica'da forma giyen orta saha oyuncusu Gedson Fernandes'i kiralık olarak kadrosuna kattı.

SPOR 31.01.2021, 20:47 01.02.2021, 13:31
Galatasaray, DeAndre Yedlin ve Gedson Fernandes'i kadrosuna kattı

Sarı-kırmızılı ekip, konu ile ilgili olarak KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) yaptığı açıklamada, "Profesyonel futbolcu DeAndre Roselle Yedlin’in kulübümüze transferi hususunda oyuncu ve kulübü Newcastle United FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır." denildi.

Bir KAP bildirimi daha yapan Galatasaray, "Profesyonel futbolcu Gedson Carvalho Fernandes’in kulübümüze geçici transferi hususunda oyuncu ve kulübü SL Benfica ile resmi görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

DeAndre Yedlin kimdir?

Letonya asıllı DeAndre Yedlin, 9 Temmuz 1993'de Washington’da dünyaya geldi. 27 yaşındaki futbolcu, sağ bek pozisyonunda görev yapıyor.

Kariyerinde; Seattle Sounders, Sunderland, Tottenham ve Newcastle United gibi büyük kulüplerin formalarını terleten DeAndre Yedlin, kulüp seviyesinde 220 karşılaşmada forma giydi. 27 yaşındaki savunma oyuncusu, söz konusu maçlarda 6 gol kaydetti ve 19 asist üretti.

DeAndre Yedlin, ABD Milli Takımı formasını da şu ana dek 62 kez giydi.

Gedson Fernandes kimdir?

Portekiz futbolunun büyük umut beslediği genç yeteneklerinden biri olan 22 yaşındaki futbolcu, 2020-2021 sezonun ilk bölümünü İngiliz ekibi Tottenham'da kiralık olarak geçirmişti.

Bu sezon Tottenham forması ile Premier League'de maça çıkmayan Portekizli futbolcu, FA Cup'ta ve Lig Kupası'nda toplam 2 karşılaşmaya çıktı ve 153 dakika süre aldı.

Yorumlar (0)