Galatasaray'dan 'yıldız' açıklaması

Galatasaray Spor Kulübü, son dönemlerde tartışma hususu olan Süper Lig şampiyonluklarına dair açıklama yaptı.

SPOR 09.05.2022, 23:40
Galatasaray'dan 'yıldız' açıklaması

Kulübün resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "Son günlerde Süper Lig'deki şampiyonluk sayıları hususunda, hukuki geçerliliği ve temeli olmayan, gayriciddi iddiaların tekrar gündeme getirilme gayretlerini yakından izliyoruz." denildi.

"En çok şampiyonluk bizde"

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) nezdinde gerçekleştirmiş olduğu ve meşruiyeti bulunmayan 28 şampiyonluğa ilişkin başvuruya karşı Galatasaray Spor Kulübü'nce TFF'ye 23 Mart 2021 tarihli dilekçemiz ile başvuruda bulunulmuştu. Süregelen süreçte, 21 Nisan 2021 tarihli bir diğer dilekçemiz ile ilk başvurumuza ek itiraz ve beyanlarımız da TFF'ye iletilmişti. Bahse konu dilekçelerimiz vasıtasıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'nün herhangi bir hukuki dayanağı bulunmayan iddialarına husus başvuru ile buna ilişkin taleplerin niçin reddedilmesi gerektiği TFF'ye detaylı bir şekilde izah edilmiştir.

Kulübümüz, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sözde iddiasına dair TFF nezdindeki tüm hukuki süreci son derece yakından izlemektedir ve önümüzdeki dönemlerde de izlemeyi sürdürecektir. Kulübümüz, bugün itibarıyla müzesinde bulunan 22 şampiyonluk kupasıyla ve 4 yıldızı ile ülkemizin en fazla Süper Lig şampiyonluğu bulunan kulübüdür."

Fenerbahçe'den cevap geldi

Fenerbahçe, Galatasaray'ın bahse konu açıklamasının akabinde sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Sarı-lacivertli kulübün paylaşımında, "Davetimiz hala geçerlidir." denilirken, 'sus' işareti yapan bir emojiye de yer verildi.
 

Yorumlar (0)