Galatasaray'dan TFF'ye 5 yıldızlı logo çağrısı

Galatasaray, TFF'ye Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı logo kullanımı ile ilgili çağrıda bulundu.

SPOR 07.07.2022, 16:54 08.07.2022, 09:45
Galatasaray'dan TFF'ye 5 yıldızlı logo çağrısı

Galatasaray, Fenerbahçe'nin TFF'ye yapmış olduğu 5 yıldızlı logo çağrısından sonra kulübe ait olan internet sitesi ile sosyal medya hesapları üzerinden konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı kulüp yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin önceki gün internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile beş yıldızlı logoyu kullanmaya başladığını hatırlatıldı.

Galatasaray Kulübü, daha öncede itiraz etmişti!

TFF tarafından henüz bu konuya dair alınmış herhangi bir karar bulunmamasına rağmen yapılan bu duyurunun gayrimeşru olduğunu savunan açıklamada, 23 Mart 2021 tarihinde Galatasaray Kulübünün bu konu ile ilgili itirazlarını yazılı şekilde beyan ettiği ve başvurunun hangi nedenden dolayı reddedilmesi gerektiğini sebepleri ile birlikte TFF’ye ilettiği kaydedildi.

''Galatasaray: Fenerbahçe’nin duyurusu gayrimeşrudur!''

TFF tarafından henüz verilen resmi bir karar olmadan Fenerbahçe’nin yaptığı duyurunun gayrimeşru olduğunu savunan Galatasaray Kulübü, ''06.07.2022 tarihinde, Fenerbahçe Spor Kulübü’nce bu sezon itibari ile iddia edilen 28 Türkiye Şampiyonluğu'nun simgesi olan beş yıldızlı logonun kullanılmaya başlandığı www.fenerbahce.org internet sitesi üzerinden yapılan bir duyuruyla kamuoyuna bildirilmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konu hakkında henüz vermiş olduğu bir karar olmadan yapılan bu duyuru gayrimeşrudur. Galatasaray Kulübü 23.03.2021’ bu konu ile alakalı gerekli itirazlarını yazılı şekilde beyan etmiş ve başvurunun neden dolayı reddedilmesi gerektiğini sebepleriyle beraber Sayın Federasyonunuza iletmiştir'' ifadelerini kullandı.

''Sportif başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışıyorlar''

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Galatasaray Kulübü, ''62 senedir uygulanmaya devam eden Milli Lig Sisteminin kişisel hesaplar uğruna yetki, şekil, konu, amaç ve usul bakımından hukuka uygun olmayan bir şekilde değiştirilmesi amacı ile çaba harcamayı sürdürmek, sportif başarısızlıklarını örtbas edebilmek için Türk futbolunu ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun itibarına zarar vermek gözünü kırpmayan, problemli bir düşüncenin ürününden başka bir şey değildir'' şeklinde ifadeler kullandı.

''Bu ve benzeri olan girişimleri asla hoş göremeyiz''

Fenerbahçe’nin tavrını uygun bulmadığını ifade eden Galatasaray Kulüp yetkilileri, ''Hukuk tanımaz ve izansız bir şekilde yapmaya çalıştıkları bu ve benzeri olan girişimleri asla hoş görmemiz. Türk yargısını ve kararlarını hiçe sayan, bu eşi benzeri bulunmayan şımarıklıkları görmezden gelmemiz tabi ki beklenemez. İnanıyoruz ki, yalnızca Galatasaray’ın değil diğer bütün kulüp yönetimleri ile taraftarlarının da ortak temennisi, manevi ve maddi kayba uğramamak, armalarını asılsız şekilde pazarlama ve manipülasyon malzemesi hailene getirmemektir. Bu amaç doğrultusunda herkesi adaletini hukukun ve tarihi gerçeklerin yanında olmaya davet ediyoruz.

"Gerekli yaptırımların bir an önce uygulanmasını talep ediyoruz"

Yönetim kadromuzun göreve geldiği ilk andan beri gerek söylemleriyle gerekse eylemleri ile hukukun üstünlüğüne ve adalet duygusuna çok önem verdiğine hepimiz şahit olmaktayız. Türkiye Futbol Federasyonu konuyla alakalı talimatlarında şampiyonluk yıldızlarının hangi şekilde kullanılacağı açıkça duyurmasına rağmen devam eden bu ortaoyununun artık sona erdirilmesi ve Türk futbolunun telafisi olmayan zararlara uğramasına engel olunması için gereken önlemlerin alınmasını ve TFF tarafından gerekli yaptırımların bir an önce uygulanmasını talep ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)