Galatasaray'da yabancı kontenjanı sıkıntısı!

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarına tüm hızıyla devam ederken, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekip eski yıldızı Henry Onyekuru ve sol bek Saracchi için KAP açıklaması yaptı ve kadroya dahil etti. Sezonun ilk yarısında lisansı çıkmayan Linnes ile beraber toplam 17 yabancı futbolcuya ulaşan Galatasaray'da bazı isimlerin takımdan ayrılması gerekiyor.

SPOR 06.01.2020, 15:24 12.01.2020, 15:58
Galatasaray'da yabancı kontenjanı sıkıntısı!

Sezonun ilk yarısını 27 puanla 7.sırada tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarı hazırlıklarına başlarken bir yandan da transfer çalışmalarını hızlandırdı. Galatasaray, Henry Onyekuru ile Leipzig'ten sol bek Saracchi için KAP açıklamasında bulundu ve kadroya kattı. Sezonun ilk yarısında lisansı çıkmayan Martin Linnes ile beraber toplam 17 yabancı futbolcuya ulaşan sarı-kırmızılılarda bazı isimlerle yol ayrımına gidilmesi gerekiyor.

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda yer alan yabancı futbolcular:

1-Fernando Muslera

2-Mariano

3-Marcao

4-Luyindama

5-Nagatomo

6-Jean Michel Seri

7-Lemina

8-Feghouli

9-Radamel Falcao

10-Belhanda

11-Ryan Babel

12-Ryan Donk

13-N'Zonzi (kadro dışı)

14-Andone

15-Martin Linnnes

16-Henry Onyekuru

17-Marcelo Sarachhi

"Yabancı sayısından yana bir sıkıntımız yok"

Fanatik'te yer alan habere göre; Fatih Terim dün açıklamasında, "Yabancı sayısından yana bir sıkıntımız yok. Nzonzi'nin mevcut durumu devam ediyor. Ben özür beklemiyorum, arkadaşlarından özür dilemeli. Sözleşme feshi konusunda bir sorun yok. Niye öyle bir şey yapalım? 2 Şubat'a kadar kulübün menfaatleri konusunda ne gerekiyorsa da yaparız." demişti.

Teknik adamın sözlerinin ardından yabancı konusunda Galatasaray'da bazı gelişmeler yaşanacak gibi gözüküyor. Nagatomo'nun İtalya'ya transfer olacağı ya da Mariano'nun Brezilya'ya döneceği iddiaları dışında sakatlık yaşayan Luyindama'nın sözleşmesinin askıya alınması ya da Andone'nin sözleşmesinin feshedilmesi ihtimali de gündemde yer alıyor. Bir diğer olasılık ise kadro dışı kalan Steven N'Zonzi'nin başka bir takıma gitmesi. Diagne'nin dönmediğini hesaba katılırsa Galatasaray'ın en az 3 futbolcusu ile bir şekilde yollarını ayırması gerekiyor.

Yorumlar (0)