Galatasaray'da başkanlık koltuğuna ikinci aday

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, nisan ayında gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olduğunu duyurdu.

SPOR 31.03.2022, 22:57 02.04.2022, 10:22
Galatasaray'da başkanlık koltuğuna ikinci aday

Hamamcıoğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunarak, başkanlığa aday olduğunu bildirdi. Hamamcıoğlu, Metin Öztürk'ün ardından adaylığını açıklayan ikinci isim oldu.

"Görüş ayrılıkları gruplaşma seviyesinde"

Hamamcıoğlu, şunları kaydetti:

“Kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım ve bu kulübün çeşitli kademelerinde önemli sorumluluklar almış bir kişiyim. Seneler boyu gözlemlerde bulundum, tecrübe edindim. Kurumsal yapının eksik ve kusurlarını, yapının işleyişini, risk ve fırsatları yakından görme şansı yakaladım. Seneler boyunca yinelenen hataların nedenlerini de hep sorguladım. Çok sayıda hata, kötü planlama, kişisel hesaplar, büyük hırs ya da masum hevesler neticesinde ortaya çıktı. Özellikle son dönemlerdeki görüş ayrılıklarının gruplaşma seviyesine ulaştığı, başarısızlık ve başarının ortak payda olma vasfını kaybettiği bir camiaya dönüşmekte olduğumuz kesinlikle inkar edilemez. Bu şekilde devam edildiği sürece, sadece geçmişiyle kıvanç duyan bireylere dönüşeceğimiz açıktır. Yitirdiğimiz vakti ya da boşuna harcadığımız kaynağı geri döndürmek mümkün olmasa da geleceği beraberce şekillendirme olanağı bizlerin elinde. Bizi çok zor duruma sokan sebebin kurucu felsefemizden edindiğimiz ilhamla; fedakarlık, gerçekçilik ve akılcılık üzerine kurulu, uzun dönemli bir strateji noksanlığının olduğunu artık kavramalı ve harekete geçmeliyiz. Kulübümüzü ilk ve yegane haline getirmiş üstün özellikleri, kurucu kıymetlerimizi ve hiç eskimeyen başarılarımızı anımsamalıyız. Hedefimiz ne pahasına olursa olsun başarılı olmak değil, sürdürülebilir ve kalıcı başarı için strateji ve vizyon ortaya koyabilmek olmalıdır. 

"Başkanlığa adayım"

Galatasaray olaylara karşı anlık tepkiler verilerek ya da keyfi kararlar alınarak yönetilecek bir kulüp değildir. Temeli sağlam olmayan ya da finansmanı sağlanamayan her başarının bizi yoldan çıkarttığını her beraber gördük. Bugün itibarıyla ciddiyet, tutarlılık ve samimiyet olmadan asla yol yürüyemeyecek durumdayız. Her zamankinden daha çok çalışmak durumundayız ve bunun da farkındayız. Popülist söylemlerle uzun soluklu mücadeleye girilmez. İlerleyen dönemde çok daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalacağız, bu sebeple de birbirimize daha yakın durmalıyız. Yalnızca bu şekilde Galatasaray'ı zirveye taşıyabiliriz. Tam da bu inançla beni bir an olsun yalnız bırakmayan arkadaşlarımın emeği ve katkısı, siz değerli Galatasaraylıların destek ve teveccühü ile başkanlığa adayım. İnandığım Galatasaraylılarla çıktığım yolda, kalbi Galatasaray için atan insanları gururlandırmak için Galatasaray'da geleceğe doğru güvenli bir şekilde ilerleyeceğiz."

Yorumlar (0)